Anmeldelse

Emmy

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis ambitionen med Mette Finderups sjette bog i serien om pigen Emmy har været at skabe en teenageversion af den engelske bestseller-dagbog om Bridget Jones, så er det lykkedes. "Emmy - nu med udvoksning" er en 126 sider lang, rablende monolog, der på selvfikseret og humoristisk vis dyrker selv de mindste begivenheder i den 14-årige Emmys liv.

Bogen er episodisk opbygget uden den store indre sammenhæng mellem de enkelte hændelsesforløb og er derfor også uden et egentligt klimaks. Vi er med Emmy på indkøb i Ikea, vi oplever hendes ilddåb som barnepige, der er praktikpladsen i frisørsalonen og naturligvis konfrontationen med arvefjenden Ditte.

Serien om Emmy er vellykket triviallitteratur. Handlingen er næppe overraskende for nogen, personkarakteristikkerne er stereotype, tegningerne ligeså, og sproget er sine steder klichéfyldt. Men bogens underliggende puls er den livsglade ambition om at møde livet med oprejst pande og med et smil på læben af det, der møder én i spejlet. Det vil uden tvivl more mange piger i alderen 10-13 år, og bogen er derfor oplagt som indkøb til skolebiblioteket.

Skulle læseren hen ad vejen blive nysgerrig på den mere kunstneriske del af Mette Finderups forfatterskab, kan man vende sig mod hendes fremragende fantasy-fortællinger om Shilla i "Dødsgudens løgne" og "Støvets land".