Anmeldelse

Svartvatnet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En norsk dreng, Magnus, har set søslangen, men må gå alene med sin hemmelighed. Han bliver nemlig drillet i skolen og tilrettevist af sin mor, hvis han snakker om sit syn. Han og moderen får feriebesøg af en dansk familie. De to danske børn indvies ret hurtigt i Magnus' oplevelse. Nu følger så de tre børns hemmelige sondering af alt det med søslangen. De kommer da også ud for spændende og farlige eventyr. Alt ender godt i familiens skød. I sidste ende viser de voksne sig at være børnenes forstående forbundsfæller.

Mere eller mindre behændigt indgår historier om kristentro, Gud og skaberværk. Den lille roman er velfortalt, dens missioneren forholdsvis diskret. Det med at tro gælder også forholdet til søslangen! Bogen kan læses af nysgerrige, læselystne piger på mellemtrinet.