Anmeldelse

Fem års litteratur

2000-2004

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når man indleder en tekst med "Da Næsbygård er i fare for at falde i de forkerte hænder", har man allerede taget fusen på læseren. For nu har genrekonventionen melodrama overtaget vort sind, og så ved vi nok, hvad det drejer sig om. Tror vi da. Indtil det går op for os, at Robert Zola Christensen er ved at trække os ved næsen over til et helt andet metrotunnelsyn, hvor vi får øje på en ukorchsk udvikling af begivenhederne, før vi vender tilbage til udgangspunktet, men nu som farce.

Der er meget på færde i den nyeste danske litteratur, så meget at forlaget har sat sit glimrende redaktionsteam til at foretage et nyt femårssnit igennem den, kun to år efter at forløberen med perioden 1998-2002 udkom. Men det gør ingenting, det giver en god lejlighed til at følge nogenlunde med i tidens strøm. Fin og økonomisk overkommelig samling af tekster fra de nyeste forfattere og fra de gamle, der hele tiden fornyer sig. Indledningsartikler med forstandig analyse at tidens trend modigt forehavende - og af nye forfattere og deres teknikker og motiver.

God læsning for dansklærere og lærerstuderende.