Anmeldelse

www.novelleforlaget.dk

www.novelleforlaget.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Novelleforlaget.dk er et nyt forlag, der udgiver noveller på nettet. Ideen med forlaget er, at læseren kan klikke sig til historier og printe dem ud eller tage dem ned som podcast. Novelleforlaget lægger ud med 20 noveller af danske forfattere.

Fakta:

Titel: www.novelleforlaget.dk

Type: Internet

Forlag: Novelleforlaget.dk I/S

Forfattere hos Novelleforlaget.dk er blandt andre: Jan Sonnergaard, Harald Voetmann, Brian Dan Christensen, Arne Ziebell Olsen, Nanna Gyldenkærne, Dorthe Nors og Astrid Heise-Fjeldgren. Dertil kommer klassikere som Herman Bang og J.P. Jacobsen.

Der er ny inspiration at hente på sitet - en del af novellerne har ikke været udgivet før. Nogle af novellerne kan hentes ned som lydfil, så eleverne kan høre klassikere som "Hosekræmmeren" i stedet for at læse dem selv. Det øger klart læseforståelsen og gør det at læse klassikere til en god oplevelse.

Sitet er godt bygget op, og læseren kan sagtens orientere sig og hente de interessante noveller ned. Redaktørerne bag Novelleforlaget.dk kunne udbygge deres site med at oplyse, hvilke vurderingskriterier de lægger til grund for at lægge en novelle på deres site. De skriver, at sproget skal være godt, men hvad vil det egentlig sige? Og hvad vil det sige, at historien skal være god? Ved at lægge disse kriterier ud kunne blandt andre elever få en klar fornemmelse af, hvad der egentlig kræves, for at man kan tale om en teksts litterære kvalitet.

Novelleforlaget.dk har indgået aftale med Copydan, så lærerne kan hente novellerne ned og bruge dem i undervisningen.