Anmeldelse

Stjernebilleder

Stjernebilleder

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Stjernebilleder var pejlemærker på nattehimlen, som sømænd kunne navigere efter. På samme måde kan læsere af "Stjernebilleder" navigere klart gennem børnelitteraturen. "Stjernebilleder" er et hårdt tiltrængt tobindsværk fra Dansklærerforeningens Forlag, der sætter den nyeste børnelitteratur i centrum. Materialet arbejder med analyse, fortolkning, teori og metode.

Fakta:

Titel: Stjernebilleder

Type: Bog

Forlag: Dansklærerforeningen

Det er et værk, som alle lærerstuderende, læsevejledere, skolebibliotekarer og dansklærere bør anskaffe sig og læse for at få den sidste nye viden om det, der rører sig i børnelitteraturens verden. Dertil kommer, at materialet er gennemtænkt, gennemført og gennemsyret af gode og gedigne tilgange til børnelitteraturen.

Materialet er tilrettelagt, så forskellige forfattere behandler forskellige dele af det børnelitterære univers som for eksempel sproget i den meget specielle og gribende billedbog "Mørkebarnet", der er skrevet som en sonetkrans af Cecilie Eken. Litteraturen, der er repræsenteret i materialet, er særdeles godt valgt og repræsenterer mange forskellige genrer, hvilket er med til at gøre begge bind uundværlige.

"Stjernebilleder" tager en tung arv op efter store kanoner af formidlere i dansk børnelitteratur. Arven løftes på en ny og spændende måde, der gør værket til en fornøjelse at læse.