Anmeldelse

Pigen, der ville kede sig ihjel

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skuespilleren Trine Dyrholm debuterer med ungdomsromanen "Pigen, der ville kede sig ihjel". Den handler om teenageren Ninna, der oprigtigt ønsker at kede sig ihjel, men det er langt sværere, end hun tror. Både moderen, veninden og lillesøsteren blander sig hele tiden. Så hun vil slå tiden ihjel, ikke dø af skræk, lyve så stærkt som en hest kan rende - og hun kommer overraskende langt med løgnene. Så blæser kærligheden hende omkuld, men ak, fyren vælger en anden pige, og så ser Ninna rødt. I romanen filosoferer Ninna over de store eksistentielle spørgsmål, afprøver forskellige roller, og "dobbeltgængeren" i spejlet udfordrer Ninna. I virkeligheden stiller hun alle spørgsmålene selv.

Fakta:

Titel: Pigen, der ville kede sig ihjel

Forfatter: Trine Dyrholm

Illustrator: Mia Stensgaard

Pris: 199 kroner

Sider: 104 sider

Type: Bog

Forlag: Phabel

I en lille, men ikke uvæsentlig rolle ser vi Ninnas elskede morfar. Han skal fortælle hende mere om livet, inden han dør, bliver hun enig med sig selv om. I det sidste kapitel - "Pigen, der gik fremtiden i møde" - aner man en vis afklaring. Ninna har måske ikke fundet hele meningen med det der liv, men hun er tæt på at have fået fat i sit indre kompas, og det er meget vigtigt.

Trine Dyrholm giver os et spændende indblik i en teenagepiges indre tænketank. Måske Dyrholms egen teenageverden? I realiteten arbejder Ninna sig igennem en (mild) krise, der heldigvis også på kinesisk kan betyde forandring. Og ". et sted derude ventede fremtiden på hende". Illustrationerne (12 helsides) - og omslaget - har Mia Stensgaard lavet. De er morsomme og udtryksfulde og passer perfekt til Trine Dyrholms tekst.