Anmeldelse

Adam Oehlenschläger

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så kom andet bind af Dansklærerforeningens stort anlagte bogserie om kanonforfattere, og jeg er denne gang lige så begejstret, som da jeg modtog første bind. Denne gang er vi nået til national­klenodiet Adam Oehlenschläger, der har et efternavn, der er vildt svært at stave. Derfor er det også en lille pudsighed, at det netop blev ham, der skrev vor nationalromantiske nationalsang, som mest af alt kendes som "fodboldsangen".

Fakta:

Titel: Adam Oehlenschläger

Forfatter: Thorkild Borup-Jensen

Pris: 125 kroner

Sider: 116 sider

Serie: Kanonforfattere

Type: Bog

Forlag: Dansklærerforeningen

I bogen præsenteres Adam Oehlenschläger i tekst og billeder. Han blev berømt og feteret allerede i levende live, og hans digte og skuespil blev rost af anmeldere. Igennem den meget velskrevne bog med de mange gode illustrationer, billeder og citater præsenteres vi for udvalgte digte og skuespil og hører om hans omgang med samtidens andre forfattere, filosoffer, videnskabsmænd og andre i det køben­havn­­ske borgerskabs- og selskabsliv.

Det er romantikkens tidsalder, der her skildres, og fremstillingen af Oehlenschlägers samtid fungerer fint som støtte til læsningen af de ellers ret svære tekster for nutidens læsere. Man får virkelig et levende indtryk af tiden, som sættes i forhold til vor tid, som eleverne i de ældste klasser også skal lære at perspektivere til. Jeg vil blot tilføje, at det er en god og meget væsentlig bogserie, som man helt sikkert bør have på skolen.