Anmeldelse

Strings

Et elevhæfte om filmen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når filmarbejdet står på programmet i danskundervisningen, har vi ofte en tendens til at arbejde med kort- og spillefilm. Dansklærerforeningen har udsendt et elevhæfte til overbygningen om den storslåede marionetdukkefilm "Strings". Det er ganske fornyende. Med til materialet hører en introducerende dvd med udvalgte scener fra filmen og klip fra filmen bag filmen.

"Strings" er en mytologisk fortælling i fantasy-genren om kejsersønnen Hal, der begiver sig ud på en rejse for at hævne mordet på sin far. Hal er hævntørstig og vred, men på rejsen finder han kærligheden de mest uventede steder. Lyrikeren Naja Marie Aidt har skrevet manuskriptet sammen med filmens instruktør, Anders Rønnow-Klarlund. Handlingen udspiller sig i et fantasifuldt univers og er en rørende, original og poetisk film.

Elevmaterialet forudsætter, at man har set filmen "Strings" og den 17 minutter lange dvd om filmen bag filmen. Elevhæftet beskæftiger sig både med den færdige film og med filmens tilblivelse og modtagelse. Desuden lægger bogen op til, at eleverne kan arbejde værkstedsorienteret med at fortælle historier i et billedmedie. Det er omfattende og tidskrævende at arbejde med filmidé og storyboard for lærer og elever. I den proces, materialet lægger op til, ville eleverne have haft gavn af konkrete opgaver og illustrationshjælp i forhold til for eksempel udarbejdelse af synopsis, manuskript og storyboard.

Materialets faglige indhold er velfunderet og inspirerende. Opgaveforslagene lægger op til såvel individuelt arbejde som klassediskussion. Formidlingen af de fortælletekniske og filmanalytiske virkemidler appellerer godt til forståelse og oplevelse af filmmediet. Elevhæftet har en flot, enkel og overskuelig grafik. Sammenholdt med det repræsentative udvalg af farverige fotos fra filmen er materialet i sin helhed en fornøjelse.

En dvd med filmen "Strings" i sin fulde længde kan bestilles ved henvendelse til Dansklærerforeningen.