Anmeldelse

Så fandens forelsket

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Majas verden drejer sig om bedsteveninden Asta, indtil den dag Emil dukker op. Så er fanden løs i Laksegade, og veninder er ikke, hvad de plejer at være.

"Så fandens forelsket" handler om den første forelskelse og den store omvæltning af verdensopfattelsen, den fører med sig for en teenagepige. Men det er ikke kun forelskelsen, som er et tema for bogen. Den handler også om, hvor svært det kan være at være veninder, og om at finde sig selv. 

Maja går i 8. klasse og er bedsteveninder med Asta. Omdrejningspunktet for deres hverdag er skolen, hvor der dagligt foregår dramaer. Hverdagen udspiller sig på en scene, hvor man skal være smart og klog for at opnå de to vigtigste ting: Popularitet og chancen for at komme nærmere Emil. Det gør hverdagen svær. Venindeforholdet til Asta sættes på prøve, da der udvikler sig et trekantsdrama mellem Emil, Maja og Asta.

Bogen er en tynd sag i letlæseligt sprog, som er simpelt og talesprogsnært. Både på forsiden og indeni er der illustrationer af Tove Krebs Lange, og på en måde får det bogen til sprogligt og visuelt at ligne en historie fra et tøseblad. Det, som bærer bogen igennem, er Majas indre monolog. Den får læseren til at leve sig ind i hendes indre dilemmaer: "Det er synd for Asta. Selvfølgelig er det synd for hende. Men jeg vil ikke høre om hende, ikke fra Emil. Vreden flammer op i mig, fra sådan en lille hård gnist til et hav af flammer". Alligevel kommer man ikke uden om, at bogen alt i alt er lidt overfladisk og måske også en anelse kedelig.

"Så fandens forelsket" henvender sig til piger, der er et par år yngre end hovedpersonen, og som oplever både pigefnidder og den kildrende førsteforelskelse.