Anmeldelse

Moderne stavetræning

Materialet giver læreren et fremragende overblik over elevernes niveau i stavning og gør arbejdet med at forberede dem til afgangsprøven meget lettere.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"iStav" er et digitalt materiale fra Alinea, der har fokus rettet mod elevernes stavning i 7. til 9. klasse. Materialet fokuserer på retstavning, tegnsætning og grammatik. Materialet er tæt knyttet til retskrivningsprøven ved folkeskolens prøve efter 9. klasse og de gældende Fælles Mål for området.

Fakta:

Titel: iStav

Forlag: Alinea

Retskrivningsprøven i 9. klasse prøver eleverne i de klassiske fejltyper, som oftest optræder på dansk. "iStav" har nogenlunde samme fokus og træner ganske enkelt eleverne i at håndtere disse forskellige stavemæssige udfordringer, som de møder på deres vej mod prøven efter 9. klasse.

Det digitale læremiddel er bygget op med et læringsmodul og et træningsmodul. Læringsmodulet har til formål at lære eleverne strategier og sproglig viden til at stave så godt som muligt. Eleverne kan arbejde i par eller individuelt i læringsmodulet.

Træningsmodulet træner så at sige eleverne i det stofområde, der er gennemgået i læringsmodulet, og her arbejder eleverne individuelt på lige netop det faglige niveau, der udfordrer dem. Eleverne træner stavning på deres eget niveau, hvilket betyder, at de lige netop hele tiden bliver fagligt udfordret, der hvor de er. Elevernes progression bliver registreret, så læreren efterfølgende kan følge hver enkelt elev meget præcist og dermed støtte eleven i det videre arbejde med stavning.

Navnlig det faktum, at læreren kan få et præcist overblik over elevernes udvikling og progression digitalt, frigør en mængde tid til læreren, som så kan bruges til at planlægge videre forløb for hver enkelt elev. Det gør materialet til en sikker fuldtræffer, sammenholdt med det faktum at materialet er tæt knyttet til kravene i retskrivningsprøven efter 9. klasse.

Det er to væsentlige faktorer, som mange dansklærere i udskolingen efterspørger, og nu er materialet altså på markedet – brug det!

Powered by Labrador CMS