Regeringen: Lærere skal underrette ved mistanke om, at elever oplever vold i hjemmet

I et nyt udspil har regeringen fremlagt 22 initiativer, der skal forsøge at forhindre partnervold og - drab

Publiceret

En skolelærer skal fremover være forpligtet til at indberette det til kommunen, hvis vedkommende får mistanke om, at en elev overværer vold i hjemmet.

Det er et af 22 initiativer i et nyt udspil, der skal være med til at forhindre partnervold og partnerdrab, som regeringen står bag. Det skriver Politiken.

- Vi skal blande os. Det er det, der er problemet i Danmark. At vi anser det, der foregår derhjemme, som noget der er privat, og som vi ikke skal blande os i, siger ligestillingsminister Trine Bramsen (S).

- Vold er ikke privat, og vi kommer det aldrig til livs, hvis vi bliver ved med at have den her berøringsangst.

Udspillet har fået en lunken modtagelse hos støttepartierne.

Mens SF synes, at der findes mange gode initiativer i planen, så kritiserer Enhedslistens Pernille Skipper den for, at der ikke er tale om banebrydende tiltag, selv om hun mener Trine Bramsen har lagt op til det.

Partierne er desuden fælles om at kritisere handlingsplanen for, at stor dele af den skal finansieres med den såkaldte SSA-reserve. Den yder nemlig kun økonomisk hjælp i en midlertidig periode, skriver Politiken.

Retsordfører i SF Karina Lorentzen er bange for, at partierne så skal ud i nye forhandlinger igen om nogle år. Støttepartierne er klar til i stedet at finde en permanent økonomisk løsning.

Ifølge Trine Bramsen har det indledende arbejde dog ikke handlet om finansiering, men derimod at få initiativerne ned på papir.

Handlingsplanen og de 22 initiativer handler også om, at sundhedspersonale skal være klædt på til at opspore tegn på vold i hjemmet, når de møder deres gravide patienter.

Den sidste del af initiativerne handler om gerningsmændene, hvis ret til prøveløsladelse skal indskrænkes, hvis de nægter at modtage behandling

Powered by Labrador CMS