Fem mænd og 27 kvinder

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I et yderområde mærkes de generelle tendenser i skærpet grad.

»Når der er færre mandlige lærere, så får vi endnu færre ansøgere end i byskolerne«, siger Michael Laursen, leder på Thyborøn Skole.

Det er ikke, fordi han ikke ønsker mænd. Tværtimod. Han ser helst en ligelig kønsfordeling i lærerkollegiet. Blandt skolens 32 lærere er kun fem mænd. Men er en mand først blevet ansat på skolen, så bliver han der også som hovedregel. Det er ikke sådan, at mændene kun er der i en kort periode for så at søge væk.

Når der er så få mænd, er det sværere at få et kollegialt venskabsnetværk, vurderer skolelederen. De savner nok andre mandlige lærere, mener han. Men på den anden side tror han heller ikke, man skal overvurdere konsekvenserne af, at der er så få mænd.

»Skolen har en kultur af stærke kvindelige værdier, og det uanset om det er mænd eller kvinder, der er lærere. Mandlige lærere vil have en stærk kvindelig side på netop det punkt, der drejer sig om lærerrollen«.

Om fremtiden byder på en endnu lavere andel af mandlige lærere, har Michael Laursen svært ved at vurdere.

»Det vil gå samme vej som antallet af lærerstuderende. Vi kan ikke se det isoleret«, siger han.

folkeskolen@dlf.org

Powered by Labrador CMS