Familier som modtager skolestartshjælp kan som noget nyt selv vælge, hvilken skoletaske barnet skal have (arkivfoto).
Familier som modtager skolestartshjælp kan som noget nyt selv vælge, hvilken skoletaske barnet skal have (arkivfoto).

Rekordmange børn har fået nødhjælps-skoletaske i år

Næsten fire procent af de elever, der har første skoledag efter sommerferien har en skoletaske på, som er betalt af organisationen Dansk Folkehjælp. Ansøgertallet til skolehjælp er steget med 43 procent fra sidste skoleår

Publiceret

Ny skoletaske, nyt penalhus, drikkedunk og et pænt sæt tøj er en del af næsten 60.000 børnehaveklasseelevers første skoledag.

Første indtryk i skolen kan have stor betydning for skolebørns trivsel, lyder det fra Dansk Skolehjælp, der siden 2020 har ydet bistand til fattige familier, så deres børn kan starte i skole på lige fod med klassekammeraterne.

“En stram økonomi bør ikke stå i vejen for børns glæde ved at gå i skole, deres mulighed for at etablere venskaber og for senere hen at kunne skabe de bedste vilkår i livet for sig selv. Uvisheden om, hvorvidt man kan give sit barn den skolestart, det fortjener, kan tage hårdt på både forældre og børn”, siger generalsekretær i Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem.

Flere søger om skolestartshjælp

I 2020 var der 1.275 ansøgerfamilier, men dengang var desværre kun økonomi til at uddele hjælp til 500 familier. På trods af at ansøgertallet i 2021 steg til 1.571 og i år er steget yderligere til 2.257, har Dansk Folkehjælp skaffet penge nok til, at samtlige ansøgere i år modtage hjælp.

Klaus Nørlem mener, at det stigende ansøgerantal bør give stof til eftertanke hos politikere og lærere.

”Det understreger vigtigheden af Skolestarthjælp, som netop afhjælper denne uvished. Interessen for Skolestarthjælp viser, at uddannelse og skolegang er et område, som vi fra alle sider af samfund er nødt til at prioritere højt”, siger Klaus Nørlem.

Dansk Folkehjælp

er en non-profit, upolitisk og demokratisk hjælpeorganisation, som yder akut hjælp og langsigtet bistand til udsatte grupper i både Danmark og udlandet.

Børnene får lov til selv at bestemme

I 2020 og 2021 bestod Skolestarthjælp af en skoletaske, et penalhus, en madkasse, en drikkedunk, læringsmidler, tablet samt gavekort til nyt tøj til første skoledag.

I 2020 havde pakken en værdi af 1.500 kr., og blev i 2021 en tredjedel større til en værdi på 2.000 kr. I år er hjælpen blevet endnu større og lyder nu på 3.000 kr. Som noget nyt får børnene udover fysiske produkter også udleveret hjælpen i form af digitale gavekort, så de helt selv kan få lov til at udvælge den hjælp, som passer bedst til den enkelte families behov.

Powered by Labrador CMS