Anmeldelse

På træjagt i naturen / På blomsterjagt i naturen / På bærjagt i naturen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så er det tid til at gå på bærjagt, blomsterjagt og træjagt i naturen. Denne serie af naturbøger er illustreret med smukke akvareller og er næsten ens opbygget. Fælles for dem er, at det er den lille myre Sofie, der er vores naturvejleder.

Fakta:

Titel: På træjagt i naturen / På blomsterjagt i naturen / På bærjagt i naturen

Forfatter: Stefan Casta, Bo Mossberg

Oversætter: Henrik Ahlmann

ISBN: 9788762606463/9788756296069/9788756295239

Pris: 199,50 kroner

Sider: 48 sider

Type: Bog

Forlag: Carlsen

I bærbogen er der desuden en kalender, så man kan følge med i, hvornår bærrene er modne, samt et pointsystem, hvor Sofie giver bærrene point ved hjælp af jordbær på strå.

Den seneste i rækken, hvor vi kommer med på træjagt, er blevet udbygget lidt med en lille quiz, hvor der bliver stillet et spørgsmål på hvert opslag, som man kan finde svar på ved at kigge godt efter. Bag i bogen er der forslag til aktiviteter, hvor man kan fremstille for eksempel en pilefløjte eller en barkbåd. Der er også, som i de andre bøger, en ordforklaring og en litteraturliste. Desuden er der en liste over træernes navne på latin, og hvad de betyder - det sidste er måske lidt nørdet, men egentlig ret interessant. Desuden er der selvfølgelig løsningen på quizzen.

Bøgerne er utroligt indbydende med de smukke tegninger og opbygningen med faktabokse, de "gode historier" og ikke mindst de mange sidehistorier om de dyr, der lever ved og af planterne. I træbogen får man også en masse at vide om, hvad træet kan bruges til, lige fra linde-te til kanoer af birkebark. Ideen med den gennemgående figur Sofie virker godt uden at blive tuttenuttet. Bøgerne vil kunne læses af elever på mellemtrinnet, men vil også være fine at læse sammen i hyggehjørnet.

Behøver jeg at sige mere? Dejlige bøger - de skal stå på biblioteket.