Anmeldelse

Insekter i farver / Dyrespor i farver

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Bliv naturdetektiv" lyder opfordringen bag på bogen "Dyrespor i farver". Bogen indledes med et afsnit om, hvad man skal være opmærksom på, når man kigger på spor af forskellig slags, og der er eksempler på nogle af de mest almindelige spor. Derefter er det bare at gå i gang, og der er rig mulighed for at gå på opdagelse alle steder på alle årstider. Bogen er opdelt i fodspor, ædespor, gylp og ekskrementer og afsluttes med et afsnit om spor efter dyrenes færden. Bogen er illustreret med masser af detaljerede fotos og har som en lille smart detalje et indbygget centimetermål i omslaget. Anskaf nogle stykker af bogen og medbring dem på alle ture ud i naturen med børn. Der er jo nok større sandsynlighed for at finde spor efter de større dyr end for at se selve dyret.

Fakta:

Titel: Insekter i farver

Pris: 169 kroner

Sider: 234 sider

Serie: Politikens naturguider

Type: Bog

Forlag: Politikens Forlag

Titel: Dyrespor i farver

Forfatter: Verner Frandsen

Pris: 169 kroner

Sider: 138 sider

Serie: Politikens naturguider

Type: Bog

Forlag: Politikens Forlag

Dyr, som man til gengæld ofte ser, er insekter og andre smådyr. Både ude og inde møder vi dem, og når man først begynder at studere dem nærmere, er de jo utroligt fascinerende. Det er selvfølgelig ikke muligt at lære de over 20.000 forskellige danske arter at kende. Til hjælp er nu bogen "Insekter i farver", som er blevet genoptrykt for niende gang og blevet helt omskrevet i forhold til de tidligere udgaver. Bogen indledes med et spændende, men sprogligt lidt svært tilgængeligt afsnit om insekter og andre leddyr og indeholder derefter beskrivelser og illustrationer, i form af meget flotte akvareller, af over 550 danske leddyr. Også denne bog må være et must i enhver skoles samling af håndbøger.

Begge bøger er i et handy format og ser ud til at kunne holde til mange ture i felten. De vil ganske givet gøre det endnu mere interessant at komme ud i naturen og giver virkelig én lyst til at gå på opdagelse både ude og inde.