Anmeldelse

Besøg et vandhul om foråret

Besøg et vandhul om foråret

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Uanset årstider er vandhuller altid spændende at undersøge. Det vældige mylder af liv, der gemmer sig under overfladen og nærmest bare venter på at blive fanget, og spændingen om, hvorvidt det nu lykkes at komme tørskoet hjem, gør sådanne ture nærmest ekspeditionsagtige.

Fakta:

Titel: Besøg et vandhul om foråret

Forfatter: Finn Terkildsen

Pris: 169 kroner

Sider: 64 sider

Type: Bog

Forlag: Turbine Forlaget

Netop sådan er bogens fokus. Bogens opbygning er god og logisk. Den indleder med et afsnit om det at tage på udflugter, og hvad man i særlig grad skal være opmærksom på. Læseren guides godt, og der fortælles om de forskellige dyr, man kan finde, og deres levevis. Teksten er skrevet i et forholdsvis let tilgængeligt sprog, ligesom de svære ord står nærmere forklaret bagest i bogen. Illustrationerne er gode og viser det centrale i teksten.

Helt til sidst i bogen findes et afsnit, som henviser til en hjemmeside, der er kommet til veje i et samarbejde mellem to af bogens interessenter. Som jeg ser det, er der her udelukkende tale om reklame dels for hjemmesiden, dels for samarbejdspartnerne, hvilket efter min mening ikke hører hjemme i en undervisningsbog som denne. Havde bogen været gratis, var sagen en anden, men her hvor man skal betale en forholdsvis høj pris for bogen, mener jeg ikke, det er på sin plads.

Til bogen hører en lærervejledning, der frit kan downloades fra forlagets hjemmeside. Alt i alt er det en ganske udmærket udgivelse, der dog skæmmes noget af både direkte og skjult reklame. Den vil alligevel fint kunne anvendes i undervisningssammenhænge, primært på mellemtrinet.

Powered by Labrador CMS