Anmeldelse

Skoleavisen.com - Havet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skoleaviser om forskellige aktuelle emner bliver efterhånden mere og mere udbredte. Denne udgivelse handler om havet og er i øvrigt lavet i samarbejde med Kattegatcentret i Grenå. Som nævnt er der tale om en avis, hvorfor layoutet naturligvis også er tilpasset dette. I avisen behandles blandt andet stenrevene, sæler, hajer, dybhavet, dolkhaler med mere. Hvert emne behandles på et opslag for sig. På opslaget findes mindre artikler om emnet, således at man som læser kommer ganske godt rundt om emnet, uden at det bliver for omfattende. I små bokse på opslagene findes blandt andet ordforklaringer, henvisninger til internettet samt hurtigt fakta om emnet. Ligeledes stilles der også en opgave, man kan diskutere videre ud fra. Teksten er skrevet i et letforståeligt sprog og ledsages af udmærkede billeder, så siderne ikke bliver for tunge at overskue. Til materialet hører også en hjemmeside, hvor man blandt andet kan finde lærervejledningen til avisen, ligesom der også kan hentes elevopgaver. Dog er der her nogle tekniske vanskeligheder, som lige skal overvindes, førend det virker tilfredsstillende.

Fordelen ved disse aviser er blandt andet prisen, som jo er helt i bund sammenlignet med almindelige bøger. Det giver flere skoler mulighed for at erhverve materialet. Ulemperne er blandt andet den relativt korte holdbarhed, en sådan avis nu har, både rent fysisk og i elevernes bevidsthed. Aviser bladres hurtigt igennem og bliver derved lige så hurtigt uinteressante for eleverne. Kan man abstrahere fra dette, er det nu et ganske fornuftigt undervisningsmateriale, der anbefales i undervisningssammenhænge fra omkring 4. klasse.