Anmeldelse

Læs Billedet - Boligen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Materialet er beregnet til undervisning i dansk som andetsprog for voksne, men kan med udbytte også anvendes i folkeskolens sprogcentre og til de ældste elever i modtagelsesklasser.

Synsvinklen på integration er her kulturformidling gennem autentiske fotografier.

Materialet består af to arbejdsbøger og en billedbog med gode instruktive farvefotos af situationer med tilknytning til emnet, boligen.

I arbejdshæfte A findes til hvert foto to fiktive tekster af forskellig sværhedsgrad samt opgaver til tekst og foto med krav om opmærksomhed på ordforråd og skelnen mellem ordklasser samt til kommunikation og egen refleksion.

Arbejdshæfte B har orienterende tekster om fakta i relation til emnet. Formålet er at informere om emnet og udvide viden og ordforråd. De mange faktabokse kræver relativt stor indsigt i og interesse for samfundet i dagens Danmark. Det samme gør spørgsmålene til de faktuelle tekster. Hæftet er velegnet til undervisning i ungdomsskolen og til ældre tosprogede elever.

Med de illustrative fotos, et udmærket layout, en god lærervejledning samt mulighed for differentiering er materialet et godt supplement til undervisning i dansk som andetsprog i folkeskolen.