Anmeldelse

Konflikten i Nordirland

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nordirland er det ellers civiliserede og rolige Vesteuropas urolige hjørne. En konflikt, som er svær at forstå. Der har i over 300 år været et modsætningsforhold mellem katolikker og protestanter i Irland.

Urolighederne i Nordirland tog for alvor fart i 1969, da det kom til voldelige sammenstød mellem det protestantiske flertal og det katolske mindretal. Bogen ridser Irlands urolige historie op. Delingen af Irland og borgerkrigen viser, at årsagerne til den nuværende konflikt skal findes langt tilbage i historien.

Aktører og ofre på begge sider af den politiske og religiøse barriere kommer til orde bogen igennem og er med til at tegne det komplicerede billede af de stridende parters forskellige fraktioner, grupperinger og partier i konflikten.

Den dag i dag er der ikke fundet en varig løsning på konflikten i Nordirland trods flere amerikanske mæglingsforsøg, blandt andet har Bill Clinton uden held prøvet at få konflikten løst.

Bogen her har den sædvanlige høje standard, som karakteriserer fagbøgerne fra Flachs. Historien fortælles i et sprog, som eleverne uden besvær vil kunne forstå, og der er masser af fotoillustrationer i farver, kort, faktabokse og ikke mindst spot med originalkilder.

Bedste bog om emnet, der hidtil er udgivet i Danmark.