Debat

En flue på væggen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Belæring bliver nemt til beskæring. Giv næring til børnenes nysgerrighed. Det er for lidt, at de ved, hvad du ved. Du må lade dig inspirere af deres trang til at eksperimentere med farver, toner, ting og ord. Timen er kort. Verden er stor. Afvisning skaber en kommende taber. Omhu for et sind i vækst gælder mere end dagens tekst. Det er svært at forstå: Du kan lære af de små. Genopfrisk den skaberkraft, som du selv engang har haft.'

Fald i staver mit barn - fald bare i staver - sid og glo ud i luften ind i væggen på en flue på ingenting - vær fraværende - vær væk et øjeblik eller timer. Alt har sin tid - tid til at virke - tid til at vokse - tid til udad - tid til indad - tid til at favne - tid til at falde i staver.

Så fald i staver mit barn! De voksne omkring dig løber sig hellere en 'stave i livet' end sidder og falder i staver. Rastløst lægger de planer, hoverer når de lykkes, fortvivler når de slår fejl, handler og forhandler, vimser frem og tilbage, er altid lige vidt, tager stadig nye brændende emner op og slipper dem straks, som om de var brændende. Videre, videre - væk væk.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

At gentage sig selv er begyndende senilitet - at fordybe sig er livet for kort til - at falde i staver er asocialt. - Videre, videre væk væk!

Når de voksne møder sig selv i drømme, kender de ikke vedkommende - farer op med et skrig - mareridt - en sovepille. Hvad kan det have været? De rejer må have stået for længe!

Så fald i staver nu mit barn, mens tid er, inden du bliver som en af os, der rastløst samler på adspredelser og har glemt at falde i staver.

Niels Mørup Pedersen

Albertslund