DLF skeptisk over for førstehjælp som skolefag

Dansk Folkeparti foreslår nu, at førstehjælp gøres til et obligatorisk emne i 9. klasses idræt. I Danmarks Lærerforening kan konsulent Birgitte Birkvad sagtens se det fornuftige i, at alle danskere fra en ung alder lærer at redde liv, men spørger, hvad det så er, skolen ikke skal tage sig af.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der stilles krav om, at vi skal koncentrere os om det egentlige skolefaglige, som der kommer Klare Mål for. Derfor virker det lidt malplaceret lige nu at foreslå enndu et emne, folkeskolen skal tage sig af", siger Birgitte Birkvad fra DLFs pædagogiske kontor.

Dansk Folkeparti foreslår, at Falck-reddere står for undervisningen, ind til folkeskolelærerne har taget den efteruddannelse, som er nødvendig for at give eleverne kompetence i førstehjælp. Ifølge Jyllands-Posten i dag har partiet opbakning til beslutningsforslaget fra de øvrige partier i Folketinget, bortset fra Det konservative Folkeparti, der ligesom Danmarks Lærerforening vurderer, at folkeskolen har rigeligt at tage sig af.

I Hjerteforeningen er der begejstring for det nye forslag, selvom man her ønsker, at førstehjælp bliver integreret i undervisningen fra skolestarten.