Lærere løber halvmaraton hver dag under lockouten

To Odense-lærere satte sig for at løbe et halvmaraton hver dag under konflikten. Det har tiltrukket mange andre lærere – og Anders Bondo har også løbet med.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Egentlig startede det hele lidt i en spøg og på baggrund af, at lockouten trods alt ikke ville vare mere end højst 2 uger! Nu er vi blevet meget klogere… Vi var 2 kolleger fra Skt. Klemensskolen i det sydlige Odense, der fik den ide at løbe et halvmaraton hver dag under lockouten. Tanken var at sende et signal om, at nu vil KL have lærerne til at løbe endnu hurtigere, end de i forvejen gør. Det vil umiddelbart ikke være noget problem i starten, men på den lange bane vil der helt sikkert opstå problemer med mere stress, og der vil komme langtidssygemeldinger på skolerne rundt i landet. Helt ligesom når man pludselig får den (tåbelige) ide at løbe 21,1 km hver dag. Det holder man ikke til i længden.

Kom godt i mål!

Personligt statement Vores projekt var som udgangspunkt et personligt statement, men det bredte sig hurtigt via blandt andet Facebook. Her oprettede jeg en gruppe og opfordrede kraftigt til, at lærere rundt om i Odense rigtig gerne måtte løbe med Jacob og mig. Ret hurtigt fik vi en del medieomtale i BT og TV2fyn, og vores event blev pludselig et tilløbsstykke. Tirsdag og onsdag i lockoutens uge 2 kom der op imod 50 løbere og gennemførte de 21,1 kilometer igennem Skt. Klemens og Odense sammen med os.

Lockout-tv: Lærere løber så langt det skal være

Bondo kom, så og sejrede! Da vores lockout-løb havde skabt så megen positiv opmærksomhed og omtale, tænkte jeg, at vi måtte gøre noget helt ekstraordinært. Derfor kontaktede jeg DLF og fik "hul" igennem til Anders Bondo. Jeg vidste, at han løb, og det ville være et fantastisk "scoop" for netop lockout-løbet, hvis vi kunne trække Anders Bondo til Odense og få ham til at løbe sammen med os.

Lockout Tour 2013

Onsdag d. 10. april hentede jeg formanden for det hele kl. 7.30 på SAS Radisson. Det var en fantastisk oplevelse, at Anders Bondo nu havde takket ja til at løbe sammen med os løbetossede lærere fra Odense. Da jeg sammen med Bondo trillede bilen ind på skolens parkeringsplads, stod omkring 50 lærere og mindst ligeså mange cyklister fra hele landet. De var alle kommet for at bakke op om vores lockout-løb og samtidig hylde og løbe/cykle sammen med Anders Bondo.

En selvopfyldende profeti Lockouten fortsætter, og det samme gør vores lockout-løb, men desværre har jeg måttet erkende, at de mange kilometer på stierne i Odense har taget så hårdt på bentøjet, at jeg nu må kæmpe med en achillessene på størrelse med en tennisbold. Nu, hvor mine gæve kolleger snart skal løbe tur nummer ni, tænker jeg bare: Gad vide hvor længe vi lærere egentlig kan blive ved?

Lockouten giver styrket sammenhold