"Jeg arbejder benhårdt for, at der kommer en forhandlet løsning. Men det er forhandlerne på de forskellige områder, som sidder i de offentlige forhandlinger, der har hovedopgaven", sagde Lizette Risgaard (th).

Lizette Risgaard til lærerne: "Jeg arbejder benhårdt på at få en forhandlet løsning”

I dag er der stiftende kongres for en ny hovedorganisation som skal forsøge at sætte dagsordenen på vegne af 1,5 millioner lønmodtagere. Indtil nu har LO-formand Lizette Riisgaard ikke sagt mange ord om lærernes kamp for en arbejdstidsaftale.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mange lærere har efterspurgt direkte støtte fra Lizette Risgaard, der indtil i dag har stået i spidsen for Danmarks største hovedorganisation LO.

Som LO-formand har hun ikke offentligt sagt mange ord om lærernes arbejdstid. Om lidt bliver hun formand for en ny kæmpe hovedorganisation, der også tæller Danmarks Lærerforening.

På et pressemøde forud for den stiftende kongres stillede folkeskolen.dk dette spørgsmål:

"Mange lærere spørger, hvornår går Lizette Risgaard ud og støtter lærerne. Hvornår gør du det?"

Og selv om Lizette Risgaard i svaret på intet tidspunkt nævner lærerne, slog hun fast, at hun går ind for, at lønmodtagere har forhandlede arbejdsvilkår.

Lærerne biver medlem af en ny kæmpe hovedorganisation

"Jeg tror, at det er meget vigtigt at huske på, at når man er i Forligsinstitutionen, så er det LO, der har mandatet. Det mandat har jeg delegeret til de forhandlere, der er i Forligsinstitutionen, og derfor er det vigtigt ikke at blande tingene sammen", lød første del af Lizette Risgaards svar.

Hun understregede, at man ikke skal tro, at hun ikke er der.  

"Det er vigtigt, at man spørger forhandlingslederne og forhandlingsdelegationerne. Jeg arbejder benhårdt for, at der kommer en forhandlet løsning. Men det er forhandlerne på de forskellige områder, som sidder i de offentlige forhandlinger, der har hovedopgaven".

Lærerne mærker fagbevægelsens solidaritet

Til sidst understregede hun igen:

"Men ingen skal være i tvivl om, at jeg arbejder benhårdt for, at der kommer en forhandlet løsning".

Bondo og hovedorganisationsformænd mødes

Bente Sorgenfrey har indtil nu været formand for FTF, og hun bliver stedfortrædende formand for den ny hovedorganisation, som endnu ikke har et navn.

Hun fortæller, at hovedorganisationerne løbende er blevet informeret om overenskomstforhandlingerne.  

Dramatisk uge for sammenholdet i fagbevægelsen

"Det er ingen hemmelighed, at Lizette og jeg i fredags holdt møde med Anders Bondo, hvor vi diskuterede hele situationen. Vi er tæt på det, der foregår. Men vi agerer ikke i møderummet", sagde hun til pressemødet.  

Og Lizette Risgaard tilføjede:

"Der er en stor forskel på den måde, som jeg jo ynder at gøre det her på. Det er blandt andet at lade dem stå forrest, som har bedt om og har fået opgaven, og så er det altså stadig sådan, at dem som egentlig har opgaven, også er dem, som skal træffe beslutningerne".