Ifølge moren overfaldt lærerne drengen og holdt ham så fast, at han har fået flere skader på blandt andet skuldre, fingre og ribben.

Hedensted: Både lærere og elev politianmeldt i voldssag

Hedensted Skole har politianmeldt en 7.-klasseelev for et voldeligt overfald på to lærere. Efterfølgende har elevens mor imidlertid valgt at kontakte politiet med henblik på at anmelde lærerne for overfald.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Politiet skal nu finde ud af, hvad der rent faktisk skete i fredags på Hedensted Skole i Østjylland. I går formiddags skrev ekstrabladet.dk, at en 15-årig dreng overfaldt to af sine lærere, da han fredag eftermiddag kom tilbage til sin klasse med sin mor for at hente sine skoleting. Sent samme aften skrev BT.dk, at det ifølge moren er lærerne, der gik amok på hendes søn.

Sydøstjyllands Politi har ifølge ekstrabladet.dk modtaget en anmeldelse fra skolens leder Vibeke Ancker. Af den fremgår det, at drengen både slog, sparkede og spyttede på to af sine lærere.

Ny vejledning om dispensation fra at politianmelde børn 

Men sent samme dag er en helt anden udgave at læse på bt.dk. Her forklarer moren til den 15-årige dreng, at det var drengens lærere, der uprovokeret overfaldt drengen, da hun sammen med ham gik ind i klassen for at hente sine ting efter en episode tidligere på dagen.

Mor: Lærere løftede min søn op i halsen

"Inde i klasselokalet stillede den ene lærer sig bag Mads og havde sin ene arm rundt om halsen på ham og løftede ham op i halsen, mens de andre lærere havde fat i hans arme", siger moren til BT.

Hun fortæller, at de ligesom skolen har kontaktet politiet (rettet 26/5 kl. 9.17, red.) for derefter at tage hen på skadesturen for at få sønnen undersøgt.

"Lægerne kunne så fortælle, at Mads har bøjet et ribben, fået rykket en skulder af led, rykket en finger af led og at han har røde blodudtrækninger omkring halsen og det ene øje. Og at der er en bule i baghovedet af ham", siger hun til BT.

DLF til politikere: Tving os ikke til at politianmelde børn 

Ifølge BT er skole og mor enig om optakten til episoden. Den 15-årige dreng, som går i 7. klasse, havde tidligere på dagen været op at slås med en dreng fra parallelklassen. Efter at være blevet kaldt ned på skolens kontor, gik han frustreret hjem fra skole uden sine ting. Og det er, da drengen og hans mor vælger at gå tilbage efter drengens taske og computer, at episoden finder sted.

Kredsformand for Hedensted Lærerkreds Ole Bjerre Martinussen fortæller til folkeskolen.dk, at han kun kender til den version af episoden, som skolelederen har angivet i sin anmeldelse.

"Jeg er blevet informeret om episoden, som skolelederen naturligvis har valgt at politianmelde. Men uanset hvad, er det en ulykkelig sag. Sagen ligger hos politiet nu, og vi er løbende i kontakt med tillidsrepræsentanten på skolen", siger han

Læs mere

Læs Ekstra Bladets artikel om episoden

Læs BTs artikel om episoden

Powered by Labrador CMS