"Lærerne skal til at være på skolen i mange flere timer om dagen, og derfor er det vigtigt, at de får nogle arbejdsrammer, der matcher de nye vilkår", siger formand for Børne- og uddannelsesudvalget i Helsingør Kommune, Christian Holm Donatzky (R).

Individuelle arbejdspladser til lærerne i Helsingør

Helsingør Kommune har besluttet at afsætte penge til, at hver lærer kan få sin egen arbejdsplads på kommunens skoler. Med den beslutning håber politikerne at få "vendt bøtten rundt og gøre lærerne glade".

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børne- og uddannelsesudvalget besluttede mandag at afsætte 24 millioner kroner til oprettelse af individuelle arbejdspladser og indkøb af inventar inklusive nyt it-udstyr.

Formanden for Helsingør Lærerforening er tilfreds med aftalen. 

"Umiddelbart ser det rigtig godt ud", siger Vera Sandby Hansen, der først på et møde senere i dag, tirsdag, får detaljerne i aftalen helt på plads.

En udstrakt politikerhånd

Hensigten med aftalen om lærerarbejdspladser, som et enigt udvalg har truffet, er at give lærerne en udstrakt hånd frem mod det kommende skoleår.

"Vi vil gerne sende et stærkt signal til lærere og pædagoger om, at vil have dem med fra august. Vi håber på med aftalen at få vendt bøtten rundt og gøre lærerne glade", siger formand for børne- og uddannelsesudvalget, Christian Holm Donatzky (R).

Individuelle arbejdspladser til næsten alle i Esbjerg

"Lærerne skal til at være på skolen i mange flere timer om dagen, og derfor er det vigtigt, at de får nogle arbejdsrammer, der matcher de nye vilkår".

Vera Sundby Hansen ærgrer sig over, at kommunen ikke har vist den samme vilje til samarbejde, når det handler om at få en aftale om arbejdstiden i stand, men glæder sig over, at kommunen har lyttet til lærernes ønsker i den konkrete situation. Hun forventer, at hele aftalens indhold er udmøntet 1. august.

Skolerne bestemmer selv

De 24 millioner kroner er ikke øremærket sådan, at lærerne er garanteret individuelle arbejdspladser. Christian Holm Donatzky forventer dog ikke, at det vil betyde, at skolelederne trumfer andre løsningsmodeller igennem.

"Hvis nogle hellere vil bruge pengene på at oprette teamlokaler frem for individuelle arbejdspladser, så er det også en mulighed. Det finder ledelse og medarbejdere ud af sammen ude på skolerne. Jeg kan ikke forestille mig, at der er nogen, der ikke er interesserede i at finde en fælles løsning", siger han.

Planen er tre lærere per arbejdsplads i København

Vera Sandby Hansen både håber og forventer, at udvalgsformanden får ret i den vurdering.

Pengene til arbejdspladser og inventar finder kommunen blandt andet ved at inddrage de 9,4 millioner kroner, som kommunen sparede på lærerlønninger under sidste års lockout.