Penge til 93-gruppen

93-gruppen skal lægge billet ind på ekstra pension inden 30. september

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nogle lærere fra den såkaldte 93-gruppe vil nu have mulighed for at få lidt ekstra ind på pensionskontoen - hvis de vel at mærke søger inden 30. september. Derfor efterlyser kredsene nu medlemmer, som mener at være berettiget - men som ikke har fået tilsendt et indberetningsskema og en vejledning.

Det handler om lærere, som ikke fik medregnet nogle måneders pension i 1993. Dengang gik lærerne over til at blive ansat i kommunerne på overenskomstvilkår. I den forbindelse var der en gruppe, som fik deres pensionstilsagn gjort op - men mistede nogle måneder, fordi pensionstilsagnet blev talt op på årsbasis. Den gruppe har fået tilsagn om at få indbetalt de mistede måneder ved overenskomstforhandlingerne i foråret.

Det drejer sig om årsvikarer, som intet havde optjent, men havde et tilsagn, plus timelærere, faste vikarer og vakancevikarer med en pensionsalder på mere end tre år 1. april 1993. De fleste fra gruppen findes i systemerne og har derfor allerede fået tilsendt et skema og en vejledning i, hvordan de kan få fat i pengene. Men der kan være nogle, som af forskellige grunde ikke er registreret, selv om de er berettiget til at få del i pensionskronerne. De kan skaffe sig et indberetningsskema og en vejledning ved at henvende sig til deres kreds.

hbj