Debat

Et valg skal træffes

Vi ønsker, at Morten skal stå spidsen for en forening med højt til loftet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med det forestående formandsvalg skal vi delegerede til at træffe et valg – et valg om hvem der skal lede Danmarks Lærerforening videre efter mange år med en fremragende formand i spidsen for foreningen. Det et ikke et nemt valg, og der er mange parametre, der skal tages højde for, men ét er sikkert – uanset hvem det måtte blive, skal den kommende formand sørge for, at der er højt til loftet i foreningen med plads til at undre sig, diskutere og være uenige. Den nye formand har derfor en stor og vigtig opgave med at få samlet op og skabt det rum, hvor netop dét kan udfoldes. Den nødvendige konsensus og styrken i vores fællesskab bliver kun kvalificeret og stærkere heraf.

Valget er ikke let, da det er tre fremtrædende og gode kandidater, der er i spil – men et valg skal træffes, og vi er nu efter diskussioner med bagland, kredsstyrelser og ikke mindst hinanden ikke i tvivl om, hvor krydset sættes. Det bliver sat ved Morten. Det diskvalificerer på ingen måde Gordon eller Anders – tværtimod har vi brug for dem og deres fortsatte ansvar for foreningen. Såfremt valget falder på Morten, vil de begge spille en vigtig rolle i at understøtte ham i hans nye virke som formand. Det ansvar har vi alle.

Morten er idealist, og hans autentiske og ærlige væremåde smitter, men han forstår også vigtigheden af at være pragmatisk. Med Morten får vi en passioneret, engageret, dygtig, retorisk skarp, vedholdende og analytisk velfunderet formand. En formand med en stærk værdimæssig forankring i vores forening og som brænder for folkeskolen. En formand der lytter, udfordrer og er nysgerrig, men som ikke ønsker forandringer for forandringernes skyld, og derfor står fast på de værdier, vi som forening har, men med afsæt i at udvikle og forbedre, når det er nødvendigt. Derfor giver vi vores stemme til Morten på kongressen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Vi ønsker alle tre kandidater held og lykke med valget og med opgaven om at sikre en forening med højt til loftet – uanset udfaldet.

Mads Lund (Kredsformand, Aabenraa Lærerkreds)

Henrik Jakobsen (Kredsformand, Tønder Lærerkreds)

Kristina Sukatus (Kredsformand, kreds 163 Sydslesvig)

Nanna Stryhn-Johnsen (Kredsformand, Sønderborg Lærerkreds)

Powered by Labrador CMS