Debat

Hvilken vej peger finansloven?

Hvorfor prioritere privatskolerne på bekostning af folkeskolen?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er forlig om finansloven. Jeg vil koncentrere mig om betydningen for folkeskolen.

Det kan konstateres, at privatskoler opprioriteres. Samtidig lægges der er økonomisk bombe under folkeskolen, primært ved at omprioriteringsbidraget opretholdes.

Vi skal i den kommende hovedstyrelse arbejde endnu hårdere for at påvirke politikerne både på Christiansborg og de lokale rådhuse. De må tage stilling til, hvordan vi fortsat sikrer, at folkeskolen er folkets skole. Hvis man vil have en folkeskole, hvor eleverne bliver så dygtige som  muligt, nytter det ikke at udsulte den.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

De seneste dages tal, der viser, at antallet af lærere er faldet med 12 % mens elevtallet kun er faldet med 4 % - samtidig med at elevernes timetal er steget - viser problemet. På FTF's kongres sagde Lars Løkke, at omprioriteringsbidraget ikke betyder, at der spares på de borgernære velfærdsområder i kommunerne. Tvært imod skal en del af omprioriteringsbidraget bruges til at sikre denne velfærd. Her skal vi være meget oppe på mærkerne og påvirke politisk.