Niels Lynnerup - 50 år onsdag den 9. december.
Niels Lynnerup - 50 år onsdag den 9. december.

Hovedstyrelsesmedlem Niels Lynnerup fylder 50

Han havde ingen ambitioner om fagpolitik, da han for mange år siden startede på Skive Seminarium. Men en post som tillidsrepræsentant på Haderup Skole gav fødselar og fodbolddommer Niels Lynnerup blod på tanden.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ikke længe siden, at hovedstyrelsesmedlem og næstformand i Herningegnens Lærerforening, Niels Lynnerup, kunne fejre sit 25 års jubilæum på Haderup Skole, der ligger mellem Herning, Skive, Viborg og Holstebro.

Nu er jubilaren så også fødselar, for i morgen, den 9. december, runder den alsidige jyde 50 år.

Alsidigheden er ikke bare kommet til udtryk ved, at han - indtil han stoppede med at undervise for to år siden - har undervist i en bred pallette af fag som samfundsfag, idræt, matematik og mange andre fag.

Den kommer også til udtryk ved, at han i mange år har fungeret som ungdomstræner inden for forskellige idrætsgrene - og ved, at han rent faktisk også snart vil kunne fejre et andet jubilæum. For det varer ikke længe, inden han runder 30 år som fodbolddommer, der weekend efter weekend drøner rundt og dømmer jyske kampe i typisk serie 1 eller serie 2 - og tidligere har han dømt Danmarksserien.

Formen som fodbolddommer holder han gerne ved lige med en rask 10 kilometers løbetur - allerhelst dagligt, men hælen har det med at drille, og så hopper han på cyklen i stedet for.

Ligesom klasserumsledelse

Ligesom klasserumsledelse

At dømme en fodboldkamp er for Niels Lynnerup langt hen ad vejen ligesom god klasserumsledelse. Godt nok har dommeren fodboldregler og gule og røde kort til sin disposition - men det handler først og fremmest om at få afviklet kampene på en måde, så spillerne er tilfredse og bevarer tilliden til dommeren, mener han.

Da han for mange år siden startede som lærerstuderende på Skive Seminarium, havde han ingen som helst idé om, at han senere ville komme til at fokusere på fagpolitisk arbejde. Godt nok interesserede den sportsinteresserede Niels Lynnerup sig også for politik generelt - men en post som tillidsrepræsentant på Haderup Skole ændrede grundlæggende på prioriteterne. Lynnerup fik smag for det fagpolitiske arbejde, i første omgang det lokale arbejde i kredsstyrelsen i Herningegnens Lærerforening, hvor han i dag er næstformand. Fra 2008 har han også været valgt ind i Hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening, hvor han i to perioder har siddet i Overenskomstudvalget. Nu sidder han i Undervisningsudvalget på anden periode.

De politiske kræfter satser han bl.a. på udfordringen med at få den nye arbejdstidsaftale til at fungere i virkeligheden - samtidig med at han vil gøre sit til, at DLF fortsat præger udviklingen i folkeskolen i "den rigtige retning" væk fra fokus på test og prøver.

Og selv når han holder fri, holder han ikke nødvendigvis fri fra politiske eller fagpolitiske diskussioner. Hans kæreste, som han har været sammen med i seks år, er nemlig fagpolitisk aktiv i BUPL.

Til sammen har kæresteparret syv børn, hvoraf de fleste er flyttet hjemmefra.

Powered by Labrador CMS