Astrid Schjødt Pedersen fylder 70 år

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hun har et kreativt billedsprog, er en farverig person - og 16. juli fylder Astrid Schjødt Pedersen 70 år.

Astrid Schjødt Pedersen var medlem af DLF's hovedstyrelse fra 1996 og frem til udgangen af 2010, hvor hun måtte forlade arbejdet af helbredsmæssige årsager. Det gjorde hun med en hilsen, hvor hun skrev, at der er hårdt brug for vedholdenhed, kreativitet og humør i det fagpolitiske arbejde fremover. Samme ord passer godt på Astrid, der både er vedholdende og kan digte på jysk samt føre sig frem med stor hat og selvskrevne lejlighedssange.

Hun tog lærereksamen fra Jelling Seminarium i 1969, har blandt andet arbejdet med elever med indlæringsvanskeligheder, og i 1990 blev hun formand for Nordsalling Lærerkreds, der to år senere blev til Skiveegnens Lærerforening, hvor hun blev næstformand. Det faglige arbejde har altid fyldt meget.

Hun var formand for DLF's udviklingsudvalg i 1999 og fik en plads i forretningsudvalget. I 2002 blev hun formand for organisationsudvalget og var dermed stadig forretningsudvalgsmedlem. Astrid Schjødt Pedersen har beskæftiget sig meget med rekruttering af lærere og arbejdsmiljø.