23. september var kongressen samlet med coronaafstand. Men for at undgå et stort antal overnattende gæster i København valgte man at skære den ned til én dag. De punkter, som ikke blevet nået, skal nu afvikles virtuelt.

DLF holder virtuel kongres i december

8. december mødes Danmarks Lærerforenings ca. 300 kongresdelegerede online. Kongressen indkaldes, fordi man af smittehensyn skar den ordinære kongres i september ned til én dag. På grund af den stigende smitte har man valgt at afvikle sidste del af kongressen virtuelt.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er første gang nogensinde, at Danmarks Lærerforenings øverste myndighed, kongressen, skal afvikles virtuelt. Men med stigende coronatal og et pres på for at få diskuteret de emner, som tiden ikke rakte til på den ordinære kongres i september, er det den bedste løsning, har DLF's hovedstyrelse besluttet.

"Beslutningen er taget ud fra, at vi kan se, at smitten i samfundet er stigende lige nu. Vi har vurderet, om vi kunne vente til en dag, hvor det er forsvarligt at samles så mange mennesker, men det er der ikke udsigt til foreløbig, så skal vi måske halve eller hele år frem i tiden, og det giver ikke mening at vente så længe", siger formand for DLF Gordon Ørskov Madsen.

Kongressen i september var koncentreret om at udtage krav til overenskomstforhandlingerne i 2021, en diskussion af den nye arbejdstidsaftale og formandsvalg. Kongressens anden del rummer blandt andet emner som grøn omstilling i Lærerforeningen, foreningens organisatoriske fremtidssikring og folkeskolens udvikling. Emner som oprindeligt var på dagsordenen på den ordinære kongres, men nu kan diskuteres på den virtuelle kongres. Der er også en række vedtægtsændringer og en gennemgang af DLF's økonomi på kongressens dagsorden.

"Den ekstraordinære kongres skal rumme de punkter, vi ikke nåede den 23. september. Det er vigtigt, vi får holdt den relativt hurtigt, for vi kan ikke skyde punkterne. Eksempelvis i forhold til punktet 'Er vi gearet til fremtiden', er der emner, vi skal diskutere med hinanden for at komme videre", siger lærerformanden.

Endnu er den tekniske afvikling af den virtuelle kongres ikke helt afklaret. De delegerede modtager efter planen kongresindkaldelsen i næste uge.  

"Selv om det bliver virtuelt, bliver det på en måde, hvor alle kan komme til orde", siger Gordon Ørskov Madsen.

Læs artikler fra kongressen den 23. september her: 

DLF-kongres '20

Powered by Labrador CMS