Efter en uge, hvor det så ud til at antallet af nysmittede grundskolelærere havde stabiliseret sig, fortsatte det sin himmelflugt.

Ny, trist coronarekord: Flere nysmittede lærere end nogensinde før

Det er ’sundhedsmæssigt forsvarligt’ at eleverne vender fysisk tilbage til skolerne i morgen, siger ministeren og myndigheder. Men smitten blandt lærere har aldrig været højere. I sidste uge fik over 2½ procent af lærerne besked om, at de har covid-19.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

2.823. Så mange undervisere i grundskolen fik i sidste uge besked om, at de var blevet smittet med coronavirus, viser tirsdagens tal fra Statens Serum Institut. Det svarer til 2,52 procent af hele gruppen, og det er en halv procent mere end andelen i den samlede befolkning. Det er også en god bid over andelen blandt hospitalslæger og -sygeplejersker, hvor nysmittede i sidste uge udgjorde henholdsvis 2,08 og 2,27 procent.

Undervisningsministeren: Det er forsvarligt at sende børn tilbage i skolen

Underviserne i grundskolen står desuden lige foran at ramme endnu en trist milepæl, idet næsten hver femte lærer har eller har haft corona på et eller andet tidspunkt, siden pandemien ramte Danmark for snart to år siden. Helt præcist er tallet 19,9 procent, svarende til 22.278 personer.

Det er ellers ikke fordi lærerne ikke er vaccinerede. 57,9 procent af lærerne i grundskolen har fået tredje stik, hvilket er flere end landsgennemsnittet, som er 48,5 procent. Eleverne derimod har endnu ikke fået et boosterstik, da vaccinen ikke er godkendt som booster til folk under 16, men i aldersgruppen 12 til 15 er 80,2 procent færdigvaccinerede. For de 5- til 11-årige er tallet 42,6 procent.

Minister: "Vi kommer ikke til at eksaminere eleverne på urimelige vilkår"

Rettelse kl. 19.05: Ved en beklagelig fejl fremgik det af artiklen, at 2,67 procent af hospitalsansatte sygeplejersker var nysmittede i uge 53. Det rigtige tal er 2,27 procent.

Læs mere

Se SSI's tabeller her