B.T.s daglige coronatal inklusive 'mistede skoledage'.

Lærere kritiserer B.T. for optælling af ’mistede skoledage’

I Facebook-gruppen 'Se mig i øjnene' kritiserer en gruppe lærere B.T.s corona-dækning, fordi der hver dag opgøres centrale sygdoms- og dødstal side om side med ’mistede skoledage’. Men eleverne har undervisning, så det er ikke mistede skoledage, lyder det fra lærerne. Opdateret 10/2: B.T. har tilføjet en forklaring.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Calina Fuglsang-Damgaard følte sig ramt på sin faglige stolthed som underviser, da hun i sidste uge opdagede, at B.T. sætter tallene for hjemmeundervisning op i en grafik sidestillet med smittetal, dødstal og antal indlagte.

"Jeg skrev til B.T. fordi det simpelthen provokerede mig meget. Vi knokler både i gymnasiet og i folkeskolen, og eleverne knokler. Så de skoledage er ikke mistede. Det er upassende ikke at anerkende lærernes indsats", siger Calina Fuglsang-Damgaard, som til dagligt er gymnasielærer på Nørre Gymnasium i København.

Hun er ikke den eneste fra Facebook-gruppen "Se mig i øjnene", der har henvendt sig til B.T. og kritiseret tallene. Flere deltagere i gruppen har skrevet i kommentaren, at de har klaget. Avisen har skriftligt svaret Calina Fuglsang-Damgaard, at henvendelsen er videresendt til den ansvarlige for corona-grafikken. Der er imidlertid ikke sket nogen ændringer på B.T.s hjemmeside. 

BT's chefredaktør Michael Dyrby forklarer til folkeskolen.dk, at boksen med antallet af skoledage skal forstås som et modspil til de øvrige coronatal. Grafikken opdateres dagligt og sætter fokus på, at virussen også har nogle omkostninger for skolebørn.

"Mange undersøgelser viser at selvom undervisningen derhjemme for mange er god, er det trods alt bedre at de er fysisk i skole. Af indlæringsgrunde og sociale årsager. Vi skelner altså mellem mistede skoledage og mistet undervisning", lyder det fra Michael Dyrby.

B.T. får tallet fra Dansk Industri. Det samlede antal 'mistede skoledage' er ifølge grafikken sent i går oppe på 69.

En kommentar i Facebook-gruppen foreslår, at 'mistede skoledage' laves om til 'digitale skoledage'.

Tilføjet 10/2 kl. 12: B.T. har efter offentliggørelsen af denne artikel sat nogle eksta ord på grafikken om de mistede skoledage, så der nu står (9. klasse - uden fysisk undv.) nedenunder tallet.

Læs mere

B.T's grafik