Corona på skoler i Køge: "Ikke en offentlig begivenhed"

På skoler rundt om i Danmark sendes hele klasser og deres lærere hjem, fordi en elev i klassen er testet positiv for covid-19-virus. I Køge har kommunen dog ikke meldt offentligt ud, for det er "ikke en offentlig begivenhed", forklarer skolechef Søren Thorborg på sn.dk

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sundhedsstyrelsen: Sådan skal skolen reagere, hvis en lærer eller elev er smittet 

"Jeg kan bekræfte, at vi har konstateret to tilfælde af coronasmitte. Et hos en elev på Holmebækskolen og et hos en elev på Søndre Skole", siger skolechef Søren Thorborg til Sjællandske Nyheder og forklarer, at  smittekilden i begge tilfælde er kendt, og klassekammeraterne nu bliver testet.

Ifølge sn.dk har Køge-borgere undret sig på Facebook over, at kommunen ikke har meldt noget ud.

"Hvis der opstår en kritisk situation, hvor tingene er i fare for at løbe løbsk - for eksempel med et større antal smittede elever på enkelt skole, så der det jo en helt anden situation, vi skal forholde os til", siger skolechefen. "Men hvis vi i næste uge står med endnu et enkeltstående tilfælde på en tredje skole, så vil vi heller ikke melde det offentligt ud".

14 nordjyske klasser sendt hjem efter smittetilfælde hos fodboldspiller 

 

Læs mere

sn.dk