Skolebestyrelse bad om, at smitteramt skole udskød genåbning

Skolebestyrelsen ved Bjørnehøjskolen opfordrede Gribskov Kommune til at vente med at slå dørene op for 0.-4. klasse til efter vinterferien. Formand Pernille Lydike er også bekymret over, at én lærer skal stå fem timer i træk med en klasse. Opdateret med citater fra lærernes faglige klub.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Annisse Nord i Nordsjælland har der været coronasmittetilfælde den senere tid både i dagintitutionen Bjørnegården og på den nødåbne folkeskole Bjørnehøjskolen, dels med den 'gamle' covid-19-virus, dels med den såkaldt engelske variant, Cluster B117. Så der har været stor bekymring i lokalområdet, fortæller skolebestyrelsesformand Pernille Lydike. Skolebestyrelsen foreslog kommunen, at man ventede med at åbne skolen for 0.-4 klasse til efter vinterferien for at få to uger til at bryde smittekæderne og sikre, at skolen blev grundigt rengjort, før eleverne vendte tilbage. Og godt halvdelen af familierne holdt deres børn hjemme, da skolen slog dørene op i morges.

"Jeg ville nok også have holdt børnene hjemme, hvis jeg havde haft børn i de små klasser", fortæller Pernille Lydike.

Hun er ikke kun bekymret for smitterisikoen, men også for lærernes psykiske arbejdsmiljø. For at begrænse smitten har skolen nemlig tilrettelagt den første uge sådan, at eleverne har fem timers skoledag i klasen med én lærer. 

"Det må være hårdt at have børnene fem timer i træk - børn som ikke har været i skole længe", fremhæver hun. 

For Pernille Lydike handler det især om elevers og læreres trivsel, men fagligt er det heller ikke optimalt, at én lærer skal stå for alle fag, påpeger hun.

Forældrene er blevet oplyst, at der vil være ekstra rengøring. Men om det er afspritning af håndtag, eller der virkelig bliver gjort ekstra rent over alt, har skolebestyrelsen eller forældrene ikke fået besked om - det er også med til at skabe usikkerhed, mener hun. 

Hun er selvfølgelig klar over, at det i høj grad er for forældrenes skyld, at skolen genåbner:

"Men jeg tror, de fleste forældre ville sætte pris på, at man havde ventet, når det kun drejer sig om én uges skolegang".

Lærerne advarede også mod genåbning

Lærerne advarede også mod genåbning

Tilføjet 9/2 kl. 7:52, red.: Også lærerne på Bjørnehøjskolen advarede Gribskov Kommune mod at åbne skolen i denne uge. I et såkaldt bekymringsbrev til skolechefen opfordrede de i sidste uge til, at man udskød åbningen:

"Hvis skolen holdes lukket i uge 6 (og 7), vil det have flere positive konsekvenser. Vi vil være i stand til fortsat at gennemføre den faglige undervisning, som børnene indtil nu har modtaget (dette vil ikke være muligt, hvis vi åbner på mandag, da personalet er reduceret i antal pga. smittede, og fordi arbejdet med at få hverdagen til at hænge sammen på skolen vil have højprioritet). Faglig fjernundervisning, som har fungeret godt, og som både børn og forældre er glade for og tilfredse med - situationen taget i betragtning. Vi vil derudover have en langt større chance for at mindske udbruddet af Corona i området, da vi ikke samler i nærheden af 250 mennesker på det samme sted. Sidst, men ikke mindst, vil en meget stor gruppe af forældre og personale ikke længere skulle føle sig utrygge, men derimod føle, at de bliver hørt og forstået", skriver lærernes faglige klub.

Powered by Labrador CMS