Nordjylland, Vestjylland og Bornholm: Her er coronatestreglerne

Alle elever over 12 år, der skal tilbage i skole i Nordjylland, Vestjylland og på Bornholm opfordres kraftigt til at blive coronatestet inden skolestart mandag, fremgår det af de netop offentliggjorte testretningslinjer.

Publiceret Senest opdateret

Undtaget fra testopfordringen

Opfordring til og krav om test gælder ikke for elever og ansatteder, 

  • af medicinske årsager ikke bør få foretaget en PCR- ellerantigentest for covid-19. 
  • som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikkebør få foretaget en PCR- eller antigentest for covid-19. 
  • tidligere har været smittet med covid-19 inden for et nærmerebestemt 2 tidsrum, i det omfang de kan fremvise dokumentation foret positivt undersøgelsesresultat, som er foretaget ved PCR- ellerantigentest for covid - 19, og som på fremvisningstidspunktet ermindst 14 dage og højst 12 uger gammelt. 
  • kan fremvise dokumentation for et gennemført vaccinationsforløbfor covid -19. 
  • Ift. tilfælde, hvor der er krav om test , kan særligesundhedsmæssige udfordringer, jf. ovenfor, dokumenteres medlægeerklæring

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Regionale retningslinjer klar: På Bornholm genindføres pligt til at indberette nødundervisning 

Ifølge de retningslinjer for genåbningen, som kom tidligere på dagen, var det kun afgangselever, der blev bedt om at blive coronatestet, men her til aften er testretningslinjerne kommet, og de omfatter alle elever over 12 år omfattet - foreløbig gælder det dog kun Bornholm, hvor alle klassetrin skal tilbage i skole.

Sådan lyder retningslinjerne:

Kraftig opfordring til to ugentlige test gælder ansatte samt elever over 12 år i folkeskoler, fri- og privatskoler, herunder tilhørende kostafdelinger samt ansatte og elever på STU.

På disse skoler er der ikke noget krav om kontrol af, om elever og ansatte har ladet sig teste. Det er op til den lokale ledelse at beslutte, om testen kan ske i de ansattes arbejdstid.

Den enkelte arbejdsgiver kan dog pålægge en ansat at blive testet for covid-19 for at undgå smittespredning. I den situation vil det nofmralt skulle ske i arbejdstiden.

Krav om to ugentlige test af elever/kursister/deltagere og ansatte gælder  efterskoler og frie fagskoler, ungdomsuddannelser mv. 

Elever over 15 kan selv tage stilling

Forældrene skal give samtykke til, at skolen/kommunen kan gennemføre test af børn under 15 år, mens elever over 15 selv kan sige ja til at blive testet eller teste sig selv for coronavirus.  

Læs mere

Retningslinjer forCOVID19-test i Nord- og Vestjylland (pdf)

Retningslinjer forCOVID19-test på Bornholm (pdf)