Bondo: Løntilskudsjob må ikke være billig støttet arbejdskraft

Den stramme økonomi byder på store udfordringer på det kommunale arbejdsmarked. Det gælder om at sætte stop, at ansatte presses væk til fordel for løntilskudspersoner, lød det i formand Anders Bondos beretning på KTO-repræsentantskabsmødet i dag.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Anders Bondo forudser, at der bliver mindst tre store udfordringer på arbejdsmarkedet i den nærmeste fremtid. Han mener, at der skal fokus på øget kvalitet som et middel til at skaffe øget effektivitet, der skal fokus på at skabe attraktive arbejdspladser i en presset økonomi, og så er det vigtigt at sætte en stopper for, at almindelige ansatte bliver presset væk fra arbejdsmarkedet af ledige, som er ansat i løntilskudsjob.

Ledige skal have tilbud om uddannelse og aktivitering, mener Anders Bondo. Men han understreger, at formålet med aktiveringen ikke må være at skaffe arbejdsgiverne billig støttet arbejdskraft.

"Der hvor min kæde ryger af er for eksempel, når en lærer, der bliver fyret efter 14 års ansættelse. oplever at blive tilbudt at få lov til at stå med det selvstændige undervisningsansvar i en klasse uden anden betaling end dagpengene og uden genoptjening af dagepengeretten. Det er en hån mod den pågældende lærer, og det er en hån mod overenskomsterne", sagde Anders Bondo fra talerstolen på Arbejdermuseet i København, hvor KTO's repræsentantskab var samlet. KTO er forhandlingsorganisationen for de ansatte i kommuner og regioner.

 

Læs mere

Anders Bondos mundtlige beretning