Vejens borgmester Egon Fræhr har begrundet beslutningen i konstitueringsaftalen med, at man 'ikke indgår en særaftale med læreres fagforening'. Den beslutning skal nu diskuteres på dagens byrådsmøde.

Vejen: Byrådet skal diskutere lokalaftale for lærerne

Selvom et stort flertal i Vejen Byråd er enige om, at der ikke skal indgås en lokalaftale med lærerne i denne valgperiode, vil Enhedslisten alligevel have loaklpolitikerne til at genoverveje deres holdning. Partiet stiller et forslag på dagens byrådsmøde.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Næsten hele byrådet i Vejen Kommune står bag en konstitueringsaftale, hvor et af de fem punkter er, at "der indgås ikke en central aftale om lærernes arbejdstid". Bag aftalen står Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet og Liberal Alliance. De fem partier kan tilsammen mønstre 25 ud af de 27 pladser i det nye byråd.

Vejen-borgmester: "Vi vil ikke indgå en lokalaftale" 

Men det store flertal får ikke modstanderne til at give op. På byrådets første møde i aften skal de nyvalgte lokalpolitikere nemlig tage stilling til et forslag fra Enhedslisten, der giver mulighed for at indgå en lokalaftale.

"Når de landsdækkende aftaler i forbindelse med OK18 er afsluttet, afsøger Økonomiudvalget mulighederne for at lave en aftale lokalt med relevante fagforeninger, herunder lærernes fagforening. Hvis det er muligt at lave en aftale, som er til gavn for det samlede skolevæsen i Vejen Kommune, bemyndiges Økonomiudvalget til at indgå en sådan aftale", lyder forslaget fra Jacob Borgensgård (Ø).

I følge Jacob Borgensgård kommer forslaget efter at borgmester Egon Fræhr (V) som begrundelse for konstitueringsaftalen har sagt, at kommunen "ikke indgår en særaftale med læreres fagforening, som vi heller ikke gør det med andre fagforeninger". Det mener Jacob Borgensgård er forkert, fordi Vejen Kommune allerede har en lokalaftale med HK, der gælder for kommunens ansatte i administrationen, som blandt andet regulerer arbejdstiden.

Konstitueringsaftalen har fået stor kritik fra både Vejen Lærerkreds. En af kommunens lærere, Pernille List, skrev i et indlæg på folkeskolen.dk: 

"Som lærer, er pædagogik vores bevæggrund, og bagvedliggende årsager hjælper os til at forstå. Vi forstår ikke årsagen bag et konstitueringspunkt mod én specifik medarbejdergruppe i Vejen kommune".

Debat: Hvorfor så personligt?