Helen Sørensen og Christian Rotbøl skrev i dag under på en arbejdstidsaftale i Herning.
Helen Sørensen og Christian Rotbøl skrev i dag under på en arbejdstidsaftale i Herning.

Endelig en arbejdstidsaftale i Herning

Et loft på 810 undervisningstimer om året og et forpligtende samarbejde mellem Herning Kommune og Herningegnens Lærerforening og mellem skoleledelse og tillidsrepræsentant er blandt elementerne i en arbejdstidsaftale, som netop er underskrevet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerne i Herning har ikke haft aftalte rammer om deres arbejdstid siden 2013. Men efter lang forberedelse og intense forhandlinger de seneste 14 dage kunne formand for Herningegnens Lærerforening Helen Sørensen og centerleder for skoleområdet i Herning Kommune Christian Rotbøl i dag sætte underskrifter på en lokal arbejdstidsaftale.

"Det er en aftale, som udbygger det forpligtende samarbejde mellem kommunen og lærerforeningen og mellem ledelse, lærere og tillidsrepræsentanter på skolerne", siger Helen Sørensen.

"Vi har endnu til gode at se, hvad det kommer til at betyde. Men jeg regner med, at man vil mærke åbenhed, synlighed om spilleregler og at man indgår i et forpligtende samarbejde. Det vil ikke blive ens lavet på alle skoler, men der er noget, som skal foregå på alle skoler".

Både hun og Christian Rotbøl håber, at aftalen vil give et bedre arbejdsmiljø for lærerne og bedre skole for eleverne.

"Med aftalen her står vi rigtig godt rustet til at skabe en endnu bedre skoledag for børn og lærere. Vi har løbende en rigtig konstruktiv dialog med lærerforeningen, og nu også en lokalaftale. Det er en aftale, hvor vi forpligter hinanden på nogle ting, og på at vi hvert år sætter os sammen og vender situationen", siger Christian Rotbøl.

I aftalen er der som udgangspunkt et maksimalt årligt undervisningstimetal på 810 for både lærere og børnehaveklasseledere. For nyuddannede er loftet på 750 timer.

Helen Sørensen er godt tilfreds med, at det er lykkedes at lande en aftale.

"Jeg er meget glad for, at det er en enig kredsstyrelse, der bakker det op. Jeg er glad for, at vi har en aftale med forvaltningen om, at det med det her skal lykkes at gøre god undervisning bedre og gøre arbejdsmiljø og undervisningsmiljø bedre", siger hun. 

Læs mere

Arbejdstidsaftalen i Herning

Powered by Labrador CMS