Da Anders Bondo Christensen fremlagde sit forslag, var det et ufravigeligt krav, at der var tale om om ekstraordinær beskæftigelse og overenskomstmæssig løn. Efter dagens møde med ministeren ser det ud til at blive svært at få gennemført. I så fald vil fundamentet for forslaget være forsvundet, understreger lærerformanden.

Bondo efter ministermøde: Det bliver svært

Efter dagens møde med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen må Anders Bondo Christensen erkende, at hans forslag om at lade kommunerne ansætte ledige lærere på deltid til overenskomstmæssig løn svarende til deres dagpenge bliver svært at få gennemført.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Før middag i dag var Anders Bondo Christensen inviteret til møde hos beskæftigelsesminister Mette Frederiksen. På dagsordenen var en diskussion af mulighederne for at realisere DLF's radikale forslag om at ansætte jobsøgende lærere på deltid for overenskomstmæssig løn svarende til deres dagpenge.

DLF skal diskutere 'Bondo-modellen' med Mette Frederiksen

Men efter dagens møde erkender lærerformanden, at forslaget bliver svært at få gennemført.

"Vores embedsmænd skal diskutere det her videre, men jeg kan lige så godt være ærlig og sige, at det er svært for mig at se, at vores forslag kan komme videre. Men jeg har selvfølgelig stadig et spinkelt håb om, at det kan lade sig gøre", siger han.

Fundamentet for forslaget er væk Tidligere har Anders Bondo Christensen understreget, at helt fundamentale krav for at forslaget kunne blive en realitet var, at der var tale om ekstraordinær beskæftigelse og overenskomstmæssig løn.

Tanken var, at lærerne skulle ansættes i et antal timer på skolen, og at de penge, lærerne ellers skulle have haft i dagpenge, blev givet til skolerne som kompensation for den udbetalte løn til lærerne.

"På de tilbagemeldinger, vi fik fra ministeren under vores samtale i dag, ser det ud til at blive svært. Og hvis den grundforudsætning ikke kan indfries, så er hele fundamentet for vores forslag væk", siger Anders Bondo Christensen.

Bondo: »Situationen er ganske dramatisk«

Det ærgrer ham, at forslaget nu ser ud til at blive skrinlagt.

"Noget tyder på, at det hverken systemmæssigt eller politisk kan lade sig gøre, og det er virkelig ærgerligt. Men vi vidste jo godt, at det her var nytænkning. Vi gør virkelig op med den traditionelle kassetænkning," siger han.