Anmeldelser


Skønlitteratur
0   8

Med fantasi og kærlighed

Louis Jensen i fri dressur.

Dansk

Mobning
2   34

Midt i en krænkelseskultur - fri os fra positiv psykologi

Mobning er et stort og komplekst problem. Ny bog får os til at se bag om de mønstre og selvfølgeligheder, vi er vænnet til med hensyn til fænomenet mobning.

Undervisning

Idræt
0   17

En app, der inspirerer til at danse

"Badjango" er ideel at anvende efter et lærerstyret danseforløb, hvor eleverne har fået grundlæggende fagbegreber og teknik. Derefter skal eleverne arbejde selvstændigt med at udvikle danseserier. Det er et rigtig godt arbejdsredskab.

Motion/bevægelse Børneliv Skolen i samfundet

Pædagogik
0   26

Hvis inklusion er spørgsmålet, er co-teaching så et svar?

I antologien gives læseren en nuanceret introduktion til co-teaching, både teoretisk og praktisk. Og så kan kapitlerne læses uafhængigt af hinanden.

Inklusion Undervisning

Dansk mellemtrin
0   18

Stavning med mening

Retstavning kan stadig bringe gemytterne i kog, selv om det ikke er det mest spændende emne i danskundervisningen. Men det gælder for dette område som for alle andre, at dansklærerne skal have deres faglige bagage i orden.

Dansk

Pædagogik
0   26

I verdens bedste folkeskole?

Der kan måske ikke skrives så meget nyt om og til den dygtige lærer - og det bliver der heller ikke i denne bog. Ikke desto mindre fremhæver forfatterne, at netop deres bog opfylder et indtil nu udækket behov, nemlig en helhedsorienteret tilgang til lærerens professionelle udvikling.

Undervisning

Matematik
0   17

Yes! Storyline er tilbage

Endelig er storyline tilbage. Nu i digital forklædning. Som lærer findes der ikke ret meget bedre end at opleve, at det er umuligt at sparke eleverne ud til frikvarter. Blot fordi de er dybt engagerede i deres læring.

Geografi Biologi Samfundsfag Engelsk

Folkeskolereform
8   619

Da læringsmålstyringen opstod af ingenting

I to nye bøger dissekerer Keld Skovmand det lukkede miljø af embedsmænd og en snæver forskerkreds, som med epoxylignende effektivitet har afvist al faglig kritik og dialog. Kombinationen af politisk magtbrynde og/eller inkompetence og en håndfuld mennesker og institutioner, der har fået lov til at fejlcitere, bruge yderst tvivlsomme oversættelser og komme med forkerte oplysninger, er rystende.

Målstyring Fælles mål Skolepolitik (Christiansborg) Pædagogik Folkeskoleloven Forskning Undervisning Skolepolitik

Pædagogik
0   88

Det er liv at lære

Et ophold blandt grønlandske rensdyrjægere har givet antropologen spørgende øjne i synet på bæredygtig undervisning. Bogen planter et frugtbart "hvorfor" og et påtrængende "hvordan" i ens tanker om børns liv i skolen.

Undervisning

Skønlitteratur
0   23

Smuk billedbog om grænser

Vinderbog i den største skrivekonkurrence for børn og unge i Danmark.

Dansk

Historie
0   34

Med udvandrerne over havet

Dette omfattende og grundige forløb tager elever med på den farefulde rejse, som 350.000 danskere foretog fra midten af 1800-tallet. Eleverne møder et væld af kilder, der bringer dem tæt på de skæbner, der søgte lykken på den anden side af Atlanten.

Samfundsfag Dansk overbygning Kristendomskundskab Matematik overbygning Dansk Matematik

Læreruddannelsen
0   151

At være og lære sammen

En meget velskrevet, interessant og ikke mindst anvendelig bog – lige den, vi manglede!

Skønlitteratur
1   24

Engageret og velskrevet ungdomsroman

15-årige Alma flytter med sin mor – faderen er død – til en ny by og starter i en ny skole. Det bliver et sandt mareridt.

Mobning Dansk Undervisning

Ordblind/læsesvag
0   21

Hvad står der?

Bogen åbner et perspektiv på livet som ordblind, som de færreste tænker over. Det er mit håb, at denne bog og anmeldelsen bliver læst – måske endda læst op.

Specialundervisning Undervisning

Pædagogik
0   45

Når noget er vigtigere end andet

Verden er i ubalance. Derfor er det vigtigt at sætte kurs efter de mål, som er vigtigere end andre. FN's 17 verdensmål bliver i denne bog gjort til mulig handling i hverdagen fra daginstitution over grundskole og gymnasium til højskole.

Dannelse Undervisning Skolen i samfundet

Ordblind/læsesvag
0   37

Ordheltene

Ordentlige materialer til ordblinde elever er en mangelvare, så det er en gave, når et materiale tager udgangspunkt i forskning og er udarbejdet med fokus på ordblinde elevers motivation for at lære.

Specialundervisning Undervisning

Skolepolitik
28   339

Når skolepolitik er magt, spin og forretningshemmeligheder

I medierne fik Oslo Kommune sin skolepolitik til at ligne en succes. Lærer Simon Malkenes stillede kritiske spørgsmål, søgte aktindsigt, skrev afslørende artikler og bøger. Men politikere og chefer forsøgte at stoppe ham.

Pædagogik Norge Skoleledelse Undervisning Udland Ledelse Skolen i samfundet

Skønlitteratur
0   16

Festlig, varm og sjov bog om Mogens og Mahdi

Gennem 11 historier, der både er sjove, originale og (for)underlige, beskriver Fupz og Bregnhøi geniale og morsomme drengestreger udført af det umage vennepar Mogens og Mahdi.

Dansk

Dansk overbygning
0   28

Vejen bag om de falske nyheder

Forfatter Trine May er gået sammen med sine to sønner om at hjælpe de store elever til at navigere i en verden af fake news. Det slipper de rigtig godt fra. Bogen er overskuelig og berigende.

Samfundsfag Dansk

Pædagogik
2   56

Den pædagogiske verden er en særlig verden

Det er denne anmelder kommet til at tænke over gennem læsningen af denne fine bog om mindset og om vores forestillinger om, hvad talent er, og hvad menneskers succes udspringer af.

Undervisning