Anmeldelser


Dansk
0   58

Målstyring, der skævvrider danskfaget

Denne bog bekræfter mine værste anelser om, hvad der kan ske, når danskundervisningen planlægges ud fra Forenklede Fælles Mål kombineret med overdreven målstyring. Faget bliver i forbindelse med bogens anbefalinger splittet op i indholdstom træning af isolerede deldiscipliner.

Fælles mål Målstyring Undervisning

Letlæsning
0   6

Letlæst ungdomsbog om smarte fyre og piger med store bryster

Både drenge og piger kan let læse med og måske identificere sig med hovedpersonen i denne bog om at være teenager og blive forelsket i hende den nye lyshårede i klassen. Og så kommer der flere bøger i serien.

Læsning Dansk

Skønlitteratur
0   21

"Historien om DIG" er en skøn billedbog

Poesi og eftertanke for de mindste.

Dansk

Letlæsning
1   11

Gabende kedelig letlæsningsserie

Drenge gider ikke læse - det kommer disse bøger ikke til at ændre på, og så er deres budskaber ovenikøbet ret problematiske.

Køn Læsning Pædagogik Dansk Undervisning

Pædagogik
2   344

Problemet med at skulle have lyst

Man skulle ikke tro, at det var muligt, men bogen her gør det spændende at læse om kedsomhed.

Trivsel Undervisning Børneliv Skolen i samfundet

Historie
0   35

Vedkommende historiebog

Rigt illustreret bog i et indbydende layout og med et stort og vægtigt indhold. På blot 72 sider får man en veldokumenteret og grundig gennemgang af Danmarks forhold til Dansk Vestindien med hensyn til både hele den historiske baggrund, behandlingen af befolkningen og salget i året 1917.

Skønlitteratur
0   22

Fin og poetisk billedbog om skilsmisse

Historie om en pige, der står så fast, at Svend Brinkmann ville være stolt.

Dansk

Efteruddannelse
0   29

Flere refleksive praktikere, tak

En virksomhed vil typisk opkvalificere sine medarbejdere gennem videreuddannelse. Men hvad er god videreuddannelse? Hvordan sikrer man sig, at det, som læres på uddannelsen, også får liv i et konkret arbejde, og hvordan kan man sørge for, at det sker under optimale forhold? Gennem udvalgte centrale emner og en række cases får vi et indblik i, hvad god videreuddannelse kan være.

Læreruddannelsen Arbejdsliv

It
0   30

Lær eleverne at søge på nettet

Med "Søg på nettet" kommer du godt i gang med søgning på nettet på en let, men struktureret måde. Du får med materialet både tips til søgning og en række forslag til konkrete øvelser og fremgangsmåder i netsøgningens ædle kunst.

Læremidler Undervisning

Specialundervisning
0   20

Om at danne mennesker - også de mest udfordrede

Forfatteren har med sin fine samling af essays fra en meget særlig og specialiseret praksis formået allerede fra første indslag at fænge læseren. Sjældent er arbejdet med børn og unge med multiple funktionsnedsættelser blevet beskrevet mere omsorgsfuldt og indfølende.

Undervisning

Skønlitteratur
0   20

Lille, smuk og enkel historie af Shaun Tan

Den australske illustrator og forfatter Shaun Tan bevæger sig ad underfundige og poetiske veje i sine værker, der indbyder til eftertænksom læsning af hans særprægede, smukke bøger.

Dansk

Skole-hjem-samarbejde
0   49

Fællesskab er et fint ord…

… som vi alle kan være enige om, er vigtigt. Bare så længe det ikke rammer én. Så længe man ikke selv. Det er nok det vigtigste tema i teatret ST. TV.’s opsætning af ’Forældremødet’.

Skolepolitik Skolen i samfundet Børneliv

Lærerliv
0   35

Det slår gnister!

Med rødder i en undervisning, der sigter mod det gode, det sande og det skønne, får den moderniseringsstyrede udvikling i uddannelserne sin bekomst. Det slår gnister. Der er torden og lynild. Men den underliggende begejstring for den gode lærers undervisning er ikke til at tage fejl af.

Målstyring Engelsk Innovation Arbejdsliv Undervisning

Skønlitteratur
0   17

Surrealistisk og smuk

Store spørgsmål i en lille bog med masser af stof.

Dansk

Afgangsprøver
0   18

Naturfagsprøven i praksis

I filmen "Ved det grønne bord" er vi fluen på væggen ved den fælles afgangsprøve i naturfagene på Nordregårdsskolen i Kastrup. I tre dele gennemgås prøveforløbet, fra eleverne trækker fokusområde, til prøven gennemleves minutiøst, og voteringen foretages.

Biologi Fysik/kemi Geografi Undervisning

Pædagogik
0   28

Læseværdig og praksisnær bog om de biologiske forudsætninger for læring

Vidste du, at spækhuggere, chimpanser og gorillaer tilrettelægger læringsforløb, hvor ’eleven’ systematisk og over tid tilegner sig viden? Kender du de ”biologiske kneb”, der kan sikre læringen hos dine elever? Det kan du blive klogere på i denne bog – og så er den en fornøjelse at læse.

Undervisning

Didaktik
0   47

Fagdidaktik og fællesskaber

Ny dansk antologi giver et indblik i, hvordan professionelle læringsfællesskaber kan skabe rammer om fagdidaktisk udvikling mellem lærere. De bedste af bidragene er virkelig spændende at gå i dialog med.

Pædagogik Matematik Dansk Natur/teknologi Undervisning

It
0   48

"It-didaktik i teori og praksis – Elevpositioner og digitale kompetencer i et dannelsesperspektiv"

Bogens titel kan nemt tage pusten fra en og sortere fra i potentielle læsere. Og selve bogen er bestemt ikke smart i en fart eller lægger op til et quick-fix af anvendelse af it i klasseværelset. Bogen holder, hvad den lover, og kommer omkring en vigtig diskussion af anvendelsen af it i folkeskolen, selvom det præsenteres en kende akademisk.

Didaktik Læremidler Undervisning

Pædagogik
1   13

Er din undervisning pædagogisk up to date?

Spændende bog, som opsummerer 100 års psykologisk-pædagogisk teori, forbinder den til evidensforskning og derved muliggør et refleksionsrum for enhver underviser i forhold til vedkommendes læringsstrategi og pædagogiske praksis.

Undervisning