Anmeldelser

Dannelse
0   0

Grib dannelsen, og vær ikke bange for at bruge den

”Hav mod til at bruge din forstand”. Oskar Negt gentager oplysningsfilosoffernes gamle slagord og forklarer, hvorfor dannelse og demokrati hænger nøje sammen i en verden, som er truet af driftsøkonomisk imperialisme, herunder let målbare læringsmål.

Pædagogik Målstyring Skolen i samfundet Undervisning

Idræt
0   17

Cricket er et fantastisk spil med fokus på etik og fællesskabet

www.spilcricket.dk giver idrætslærere et fantastisk godt redskab til at planlægge, gennemføre og evaluere god cricketundervisning, mulighed for at arbejde med spillets tekniske og taktiske elementer, men også et tydeligt fokus på fairplay.

Dansk overbygning
0   19

Gags og løjer og Matthesen

Anders Matthesen betegnes som kongen af dansk comedy i nyt undervisningsmateriale om hans karriere, figurer og humor. Eleverne kommer langt ind i Matthesens univers. Det er sjovt og inspirerende, men bogen kunne godt være mere objektiv.

Dansk

Pædagoger i skolen
0   25

Pædagogernes uklare rolle i skolen under lup

Pædagoger i skolen skal både motivere eleverne til at lære og holde skolens krav på afstand for at skabe trivsel. Det er ikke let, viser denne bog, som både lærere, pædagoger og skolepolitikere burde læse.

Målstyring Indskoling Undervisning

Lærer- og efteruddannelse
0   46

Kærkomment indspark til diskussion af læreruddannelsen

“Professionernes fundament - En kritik og vision” er en interessant og fængende antologi, som på forskellige måder kan bruges i den evigt gående diskussion af læreruddannelsen.

Professionshøjskoler Didaktik Undervisning

Talentfokus/særligt begavede
0   37

Usædvanlig dygtige elever behøver også et inkluderende læringsmiljø

Man har kun få lektioner bag sig som underviser, før man ved, hvor svær en øvelse den gode undervisningsdifferentiering faktisk er. Her er en håndsrækning til både nye og mere erfarne lærere.

Undervisningsdifferentiering Pædagogik Niveaudeling Undervisning

Bacheloropgaven
0   50

Svømmevinger til bachelorprojektet

En lille håndbog giver gode råd - til både studerende og vejledere - om arbejdet med læreruddannelsens afsluttende projekt.

Læreruddannelsen Lærer- og efteruddannelse

Pædagogik
0   33

Uden tvivlens nådegave

"UgeskemaRevolutionen" er en tung bog at komme igennem på mange måder. 1.045 gram er cirka tre gange vægten af en gennemsnitlig fagbog. Skal omslaget og de mange sider glittet papir signalere en gedigen ny faglig viden til lærere i folkeskolen?

Undervisning

Faglig læsning
0   86

Fra dagligt sprog til fagligt sprog i alle fag

Så brugbart og tæt på praksis er det vist ikke set før: Didaktisk håndbog med supplerende website fuld af praksisnære principper og konkrete værktøjer til sprogudviklende undervisning i alle fag - og for alle elever.

Dansk som andetsprog Dansk Matematik Historie Engelsk Biologi Billedkunst Fysik/kemi Natur/teknologi Læsning

Engelsk
0   54

Engelsk for ordblinde

Ordblinde er ekstra udfordret, når der skal læres fremmedsprog, men dette materiale bruger en metode, der kan hjælpe mange af dem. Der er grund til at glædes.

Ordblind/læsesvag Specialundervisning Undervisning

Samfundsfag
0   32

Et godt bud på nyhedsformidling

Seismo.dk's model for nyheder til unge er rigtig god. Men læreren skal huske at træne eleverne i at søge oplysninger flere steder, så der er grobund for demokratisk dannelse.

Medier/film/tv Dansk overbygning Undervisning Dansk

Didaktik
0   31

Tværfaglighed i bredeste forstand

Antologi om forskellige former for tværfaglighed er ikke let tilgængelig, men er ikke desto mindre værd at bruge tid på, også selv om den ikke primært handler om folkeskolen.

Matematik Fysik/kemi Tysk Fransk Engelsk Dansk Undervisning

Dansk
0   28

Brugstyveri er helt i orden

… i hvert fald så længe det gælder litteraturen. Sådan lyder en oplivende påstand i en ny antologi om litteraturen i brug.

Skønlitteratur
0   26

Smuk fortsættelse

Danmarkshistorie fortalt gennem den følsomme vikingedreng Hjalte.

Historie Dansk

Dansk overbygning
0   27

Inspirerende materiale om en vanskelig genre inddrager elevernes nutid

Ebbe Skammelsøn, Valdemar og Tove eller den narrede ungersvend siger nok ikke folkeskolens elever så meget. Men fordi dette materiale inddrager elevernes tid og verden, bliver det vedkommende og sætter genren i perspektiv.

Dansk

Innovation
0   19

Innovation - irritation

Dorthe Junges bog om innovative læringsforløb er innovativ i sin form - og det er irriterende. Samtidig er den et bud på, hvordan man griber tidens måske største buzzaktivitet - innovation - an på en meningsfuld og lærerig måde.

Dansk Natur/teknologi Håndværk og design Undervisningsmiljø Madkundskab Geografi Biologi Samfundsfag Undervisning Fysisk arbejdsmiljø Arbejdsliv

Skoleledelse
0   25

Professionelle læringsfællesskaber er svært - nu bliver det lidt lettere

"Team, læringsfællesskaber og ledelse i skolen" prøver at gøre os læsere klogere på netop dette spørgsmål. Forfatterne gør et grundigt og ihærdigt forsøg – og de gør det godt.

Teamsamarbejde Ledelse Lærerliv Arbejdsliv

Skønlitteratur
0   24

Smukke digte for børn

Det er ikke hver dag, der udgives en digtsamling for børn, men "Drømmecykler og fodboldhunde" er en finurlig, fantasifuld og humoristisk digtsamling for børn i alle aldre.

Dansk

Skønlitteratur
0   22

Graphic novel med stor og varm fortælleglæde

”Lillepigen fra Lolland” er en herlig graphic novel om Kate Malling, fra hun fødes i 1926 i Dannemare på Lolland, til hun som 14-årig afslutter skolen. Inspireret af forfatterens farmors dagbøger.

Historie Dansk

Matematik indskoling
0   17

KonteXt+ elevbog/web og lærervejledning/web

Materialets styrke er, at det er opbygget således, at eleverne gennem eksperimenterende og legende praksis kommer videre i aktiviteterne. Der er udfordringer til både den fagligt svage og den fagligt stærke elev.

Børnehaveklasse Matematik Indskoling Undervisning