Anmeldelser


Ordblind/læsesvag
0   8

Gen- eller smutveje til læsning?

Fleksibelt system til læsetræning har lidt for ensidig fokus på hastighed.

Læsning Specialundervisning Dansk Undervisning

Skolepolitik (Christiansborg)
0   40

Konkurrencestatsopfølgning rammer ikke

Ove Kaj Pedersen advarer mod reaktionære kræfter, men en bedrevidende tone og en indforstået form inviterer ikke læseren til samtale.

Skolepolitik Historie

Tosprogede
0   57

Med eller mod, det er sagen

Aydin Soei giver næring til at overveje, hvordan vi kan undgå at medvirke til at skabe modborgere.

Dansk som andetsprog Flygtninge Undervisning

Engelsk
0   17

If it ain’t broken why fix it?

Hvis man er på udkig efter en ny og revolutionerende måde at undervise på, skal man holde sig fra "Crossroads". Leder man derimod efter en klassisk, solid, kommunikativ tilgang til sprogundervisning, er "Crossroads" et rigtigt godt bud.

Specialundervisning
0   17

Dialoger og dilemmaer

Spillets hensigt er at skabe en god dialog mellem forældre, lærere og pædagoger, når det gælder problemer med eleverne. Det findes i to udgaver, en til normalskoler og en til specialskoler, og er bestemt brugbart, men med visse forbehold.

Skole-hjem-samarbejde Børneliv Trivsel Undervisning Skolen i samfundet

Dansk indskoling
0   37

Træn dansk

Eleverne skal være nysgerrige og kloge på sproget for at blive kompetente sprogbrugere. Serien "Træn dansk" skærper elevernes opmærksomhed på sprogforståelse gennem afvekslende, men også genkendelige opgavetyper.

Dansk

Engelsk
0   23

Kulturmødet, der blev væk

Fint, at der i materialet er øget fokus på at læse og skrive. Og rigtig godt med recirkulering af ord og chunks. Det, der kan undre mig, er, at indholdet i kapitlerne ikke er sat ind i en engelsksproget kontekst, da sproget jo er og bruges i forskellige sociale og geografiske sammenhænge.

Dansk mellemtrin
0   41

Skrivning med social dimension

Lækkert skrivedidaktisk materiale med stram stilladsering og masser af variation.

Dansk

Spansk
0   38

Første spansksystem til folkeskolen

”Mucho más” – meget mere - har mange øvelser til hvert emne og lever op til navnet på den gode måde.

Skoleledelse
0   34

Datahavet om og i skolen

Tiden råber om evidens, målbarhed og styring, og data er megafonen. Derfor kan et oplæg om brug af data i dansk kontekst være en kærkommen anledning til at undersøge, hvad vi får på krogen, når vi fisker i datahavet om og i skolen.

Ledelse

Dannelse
0   74

Hemmeligheden er den folkelige dannelse

Spændende og vigtig bog om samfundsudvikling og dannelse i den specielle nordiske, folkelige version. Om hvad vores viden om fortiden kan bruges til.

Pædagogik Undervisning Skolen i samfundet

Historie
0   41

Dialog- og toleranceskabende

Nu ved et nyt skoleår er det en god ide at tjekke, om man har fået det hele med: Er vi klar til indlæring, oplevelser, bevidstgørelse og selvstændig stillingtagen?

Flygtninge Tosprogede Undervisning

0   10

Aftryksløs debutroman

Allerede før jeg læser bogen, bliver jeg i tvivl om, hvorvidt det er den pædagogiske intention eller den gode fortælling, der driver historien fremad.

Seksualundervisning
0   81

Den teoribog, seksualundervisning har manglet

Seksualundervisning er et utrolig vigtigt fag, og det sætter denne teoribog spot på. Det er ikke en bog, der stiller facit op. Men det er til gengæld en bog, der vil gøre dig i stand til at tage kvalificerede, velunderbyggede valg i din praksis.

Undervisning

Skønlitteratur
0   52

Originalt og sjovt eksperiment

I ”Et hundeliv” af den velskrivende nordmand Arne Svingen er hunden Basse synsvinkelbærer igennem hele romanen.

Dansk

Kreativitet
0   89

Kreativitet tager tid

Vi skal bryde med hverdagens vaner, hvis vi vil udvikle kreativitet. Men det tager tid. Og kreativitet er ikke noget i sig selv, så lad være, hvis eleven ikke lærer mere eller bedre af en ny undervisningsmetode.

Pædagogik Undervisning

Dansk indskoling
0   66

Skriveundervisning rammer plet

Med fokus på hele skriveprocessen og kreative opgaver i en relevant kontekst får man lyst til straks at give sig i kast med dette materiale.

Dansk

Uddannelsesvejledning
0   62

”Vær nyttig, ikke hjælpsom”

Det mantra ligger hele tiden under forfatterens bestræbelser på at give vejledere inden for relationsprofessionerne redskaber til at vejlede, så det ikke bare føles godt, men også udfordrer og rykker de vejledte i deres relationsarbejde.

Skolen i samfundet

Skønlitteratur
0   47

Dybt indfølt og velskrevet lille roman

Anders Totland er en modig og dygtig forfatter, der godt tør tage fat på tabubelagte emner. Det gjorde han i 2017 med ”Engel i sne”, der er en meget smuk, klog og vigtig bog om døden. Nu er han aktuel med endnu en lavmælt og indfølt roman om seksuelle overgreb, og den giver ikke forgængeren noget efter, hvad angår det tætte, lavmælte og elegante sprog. Man må igen, igen give en stor cadeau til oversætteren Susanne Vebel.

Dansk

Skole-hjem-samarbejde
0   112

Lærere og curlingforældre glemmer de svage

Hvis samspillet mellem skole og hjem skal fungere ordentligt, er det vigtigt, at vi lærere ser tingene fra et forældreperspektiv, og at vi lærer at tage forskelsbrillerne på. For ikke alle forældre er som os.

Skolen i samfundet