I oktober sidste år stoppede både skoleleder Rani Hørlyck og viceskoleleder Martin Bernhard.

Jobbet som skoleleder på Søndervangskolen genopslås

Efter sommerferien skal en ny skoleleder starte på den skandaleramte Søndervangskole i Aarhus. Forvaltningen er dog endnu ikke i nærheden af at have fundet vedkommende, og stillingen genopslås i starten af maj.

Publiceret Senest opdateret

Der er nok ingen tvivl om, at det er et lederjob af de mere krævende at skulle stå spidsen for Søndervangskolen i Aarhus efter skandalesager om fifleri med afgangsprøver, fraværsopgørelser og forældretilfredshedsundersøgelser og store problemer med det psykiske arbejdsmiljø.

I hvert fald har Aarhus kommunens Børn og Unge-forvaltning besluttet at genopslå stillingen, da der ikke var et tilstrækkeligt bredt ansøgerfelt i første omgang, fortæller Børn og Unge-chef Lisbeth Schmidt Andersen til folkeskolen.dk.

”Vi genopslår stillingen her i starten af maj for at få et bredere ansøgerfelt. Vi har talt med mange gode, interesserede kandidater, så vi regner med at vi kan ansætte en ny leder tidsnok til vedkommende kan være klar til starten på skoleåret 22/23”, siger hun og fortæller samtidig, at det jævnligt er nødvendigt med genopslag af lederstillinger, og at det derfor ikke nødvendigvis har noget med Søndervangskolens noget omtumlede nyere historie at gøre.

”Men vi har måske ikke haft den heldigste timing med det oprindelige jobopslag”, siger Lisbeth Schmidt Andersen. ”Bølgerne skulle måske lige have tid til at lægge sig, og nu er Søndervangskolen inde i en god gænge. Så vi tror bestemt på, at vi kan finde den rigtige kandidat til jobbet nu”.

Den oprindelige frist for at søge jobbet som skoleleder på Søndervangskolen var 6. marts 2022, og håbet var dengang, at den nye leder kunne starte allerede den 1. juni.

P.t. er Martin Appel Loft konstitueret leder på Søndervangskolen, og det har han været siden oktober 2021. Men hans plan har hele tiden været at vende tilbage til sit almindelige job på som skoleleder på Lisbjergskolen, som også ligger i Aarhus Kommune, efter sommerferien.

Den tidligere leder på skolen, Rani Hørlyck starter efter planen i et job som boligsocial facilitator i Aarhus-bydelen Gellerup til august.

Stillingen som skoleleder på Søndervangskolen bliver genopslået i starten af maj. Interesserede kan se det oprindelige jobopslag her.