Undersøgelse: Sådan kan tidligere Søndervang-ansatte give deres besyv med

Der er nu offentliggjort et telefonnummer, som tidligere ansatte på Søndervangskolen i Aarhus kan ringe på, hvis de ønsker at give deres besyv med i den uvildige undersøgelse af sagen om de mange beskyldninger mod skolen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er nu kommet frem, hvordan tidligere medarbejdere på Søndervangskolen kan deltage i den uvildige undersøgelse, kommunen har bestilt.

Forvaltningschef i Aarhus Kommune Helle Bach Lauridsen oplyser, at man på Søndervangskolens hjemmeside har offentliggjort et telefonnummer, som tidligere medarbejdere kan anvende, hvis de ønsker at komme i kontakt med konsulentfirmaet Pluss Leadership, der står for undersøgelsen.

På Søndervangskolens hjemmeside fremgår det nu, at tidligere medarbejdere kan kontakte chefkonsulent i Pluss Leadership Mette Christensen, hvis de ønsker at deltage i undersøgelsen.

Nu er der navn på firmaet, der skal undersøge Søndervangskolen og Aarhus Kommune

Det skal undersøges

Politikerne i Aarhus' børn og unge-udvalg har besluttet, at undersøgelsen skal bestå af:

- En bred og aktuel afdækning af arbejdsmiljøet og kulturen på Søndervangskolen

- En afdækning af de forhold i perioden 2016-21, som kommer frem i redegørelserne samt evt. øvrige opmærksomhedspunkter, herunder hvorvidt forholdene er historiske eller fortsat er gældende praksis

- En evaluering af Aarhus Kommunes tilsyn i perioden - hvad har tilsynet omfattet, hvordan er det udført og har det været tilstrækkeligt?

- En kvalificering af de fremadrettede indsatser og det ledelsesmæssige fokus

Udover nuværende og tidligere medarbejdere på skolen fremgår det, at også Søndervangskolens bestyrelse og ledelse skal inddrages i afdækningen, og at data fra de faglige organisationer skal medtages.

Pluss Leadership skal aflevere en rapport med sine konklusioner i december.

Søndervangskolen: Aarhus-politikere kritiserer, at uvildig undersøgelse ikke skal afdække hele perioden