Aarhus' skoler rammes formentlig igen af grønthøsterbesparelser i 2024

Publiceret

Der lægges for andet år i træk op til besparelser på tværs af Aarhus Kommune, når budgettet for 2024 skal forhandles. For Børn og Unge godt 24 mio. kr. Det ærgrer rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom:

”Jeg glæder mig over, at der oprettes en velfærdspulje, men det er uholdbart, at den store grønthøster samtidig bliver fundet frem. Jeg synes, de burde lade den blive i garagen. Vores vuggestuer, børnehaver, skoler og fritidstilbud er allerede voldsomt pressede. Specialområdet er flere steder i knæ. Også i sundheds- og ældreplejen og på socialområdet kæmper man for at få det hele til at hænge sammen,” siger Thomas Medom (SF) i en pressemeddelelse.

Oveni er beregnet administrative besparelser i Børn og Unge på omkring 13-14 mio. kroner  næste år, stigende til omkring 28 mio. kroner i 2027. 

 ”For mig er det helt essentielt, at de decentrale enheder oplever et plus fremfor et minus, når vi er på den anden side af budgetforhandlingerne. Det er mit udgangspunkt, og det jeg vil kæmpe for i forhandlingslokalet,” siger Thomas Medom, som samtidig understreger, at blandt andet specialområdet og Tandplejen skal tilføres flere midler.

”Vi er nødt til at være vedholdende og gøre endnu mere for at få vendt udviklingen med stigende mistrivsel blandt børn og unge. Særligt skolernes budgetter bløder, fordi udgifterne til at sende elever i specialtilbud bare stiger og stiger. Samtidig skal Tandplejen kompenseres for den kæmpestore ekstra-opgave, de har fået med den nationale udvidelse af gratis tandpleje til de 18-21-årige", siger Thomas Medom.