»Jeg følte mig ikke syg, men det nyttede ikke at gå på 
arbejde uden stemme«, siger Zanne Kilden.
»Jeg følte mig ikke syg, men det nyttede ikke at gå på 
arbejde uden stemme«, siger Zanne Kilden.

Zanne: »Nu bruger jeg mavemusklerne«

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Normalt hindrer en halsbetændelse ikke Zanne Kilden i at gå på arbejde. Men et par gange har hun været nødt til at blive hjemme, fordi stemmen strejkede.

»Jeg følte mig ikke syg, så det var meget frustrerende. Men det nyttede ikke at gå på arbejde, for man skal bruge stemmen i indskolingen. I de ældste klasser kan man trods alt skrive beskeder på tavlen«, siger Zanne Kilden fra Bakkegårdskolen i Trige nord for Aarhus.

Selv om stemmen kun er bukket under på grund af sygdom, har præventiv træning gjort Zanne Kilden mere bevidst om, hvordan hun bruger den.

»Jeg tænker mere over, om jeg taler for højt eller glemmer at trække vejret. Og jeg venter, til der bliver stille i klassen, før jeg siger noget. Det spiller godt sammen med min pædagogik. Indimellem er jeg dog nødt til at hæve stemmen, men jeg trækker luft ind først og bruger mavemusklerne, så jeg undgår at belaste stemmen. Jeg taler heller ikke længere en time i telefon med en veninde, lige når jeg kommer hjem fra skole«.

Powered by Labrador CMS