Debat

Ny formand i Århus Lærerforening

Jeg stiller op som formand for Århus Lærerforening, fordi der er brug for værdipolitisk forandring: I styrelsen har jeg arbejdet for at styrke demokratiet, og nu er jeg klar til at stå i spidsen for, at vi sammen kan skabe de nødvendige og grundlæggende forandringer, der skal til, for at dette kan lykkes.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg vil som Århus Lærerforenings formand værne om medlemmerne, vores fælles fagforening og om folkeskolen i Aarhus.

Jeg ønsker, at vores lokale lærerforening med medlemmerne, tillidsrepræsentanterne og kredsstyrelsen i fællesskab får mulighed for at tage aktivt del i at sikre gode arbejdsforhold og udvikle den gode folkeskole.

Kun på den måde kan fagforeningen fortælle om folkeskolen og de udfordringer lærerne står over for i hverdagen. Vi skal nemlig fortælle om den virkelighed, du og jeg kender: Om lærere, som føler sig pressede, fordi de ikke kan levere den kvalitet, de ønsker, bl.a. grundet inklusion, lange skoledage, høje klassekvotienter, en presset skoleøkonomi, skiftende IT-platforme, koncepter m.m. 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Jeg vil, i samarbejde med kredsstyrelsen, tage ansvaret. Jeg har viljen og modet til at gå forrest i at skabe forandringer og motivere andre til at deltage. Styrelsesmedlemmerne skal spille en aktiv og forpligtende rolle og sammen skal vi gøre Århus Lærerforening i stand til at forbedre medlemmernes arbejdsvilkår. Medlemmerne skal også i langt højere grad have mulighed for at blive hørt og komme til orde.

Som formand vil jeg arbejde for, at Århus Lærerforening er en nærværende fagforening, som tager lærernes udfordringer langt mere alvorligt: Når mange lærere samvittighedsfuldt forsøger at løse alle de opgaver og udfordringer, de har ude på skolerne, selvom der hverken er tid eller ressourcer nok, er det udtryk for en situation, hvor mange medlemmer desværre er overladt til at finde individuelle overlevelsesstrategier. Og dette fører ofte til oplevelsen af at stå alene med ansvaret og af ikke at kunne slå til. 

Det er netop her fagforeningen skal bidrage til at finde fælles løsninger og skabe grundlaget for flere forpligtende og kollektive aftaler for at hindre, at medlemmerne og de tillidsvalgte overlades til det grænseløse arbejde. 

Århus Lærerforening skal have en tydelig skolepolitisk stemme. Formålsparagraffen og dannelsen skal leve i Aarhus, for den aarhusianske folkeskole bør ikke gøres til genstand for koncepter og politiske modeluner.

God undervisning sikres bl.a. af gode arbejdsvilkår. Det skal blive klart for enhver politiker og skoleleder at varieret, kreativ og spændende undervisning forudsætter ordentlig tid til forberedelse samt mulighed for efteruddannelse. Folkeskolen i Aarhus skal prioriteres økonomisk. Lærerforeningen skal kæmpe for flere lærerstillinger.

Århus Lærerforening skal anerkende de politiske beslutninger, der gavner vores medlemmer, men vi skal også have modet til at udfordre dem, når vores arbejdsbetingelser forringes.

Som formand vil jeg således arbejde for, at Århus Lærerforening bliver en aktiv, synlig og levende fagforening, og at der sker konkrete forbedringer for medlemmer.

Læs mere i mit valgoplæg: Ny formand for ÅLF