Inge Andersen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med stor sorg, vi onsdag før påske på Nordby Skole, Fanø, modtog meddelelsen om Inge Andersens død. Inge blev 59 år.

Inge var glad for at være lærer. Indtil hun blev ramt af kræft for tre år siden, havde hun et jernhelbred og forsømte yderst sjældent. Selv under sygdommen var hun så lidt væk som overhovedet muligt.

Samværet med eleverne satte Inge meget højt, og hun var afholdt af både store og små elever. Hun nød de små elevers gøren og laden, og med sin rolige og humoristiske personlighed satte hun sig hurtigt i respekt hos de ældre elever.

Som kollega var Inge kendt for sit engagement og store overblik. Hun tog aktivt del i diskussioner og gik ofte foran med nye tiltag inden for lærerfaget.

Inge kunne argumentere for sine synspunkter. Hun gennemskuede hurtigt konsekvenserne af forskellige forslag og så muligheder og perspektiver i nye ideer.

Inge var rap i replikken og formåede at bruge humoren i forhold til sig selv og sin sygdom, så hun gjorde det nemt for os kolleger at forholde os til hendes situation.

Kræften tog Inges liv, men aldrig hendes humør.

Inge Andersen har i høj grad sat sig spor på Nordby Skole og vil være savnet i tiden fremover. Størst vil savnet dog være for Stefan og Iben, som har mistet en elsket ægtefælle og mor.

Personale og ledelse

ved Nordby Skole