25 år i DLF

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I fredags holdt Danmarks Lærerforening jubilæums- og afskedsreception for seniorkonsulent Jørgen Rydstrøm.

Han begyndte som sagsbehandler i foreningens sekretariat i 1976 og beskæftigede sig frem til 1980 blandt andet med de daværende arbejdstidsproblemer - tjenestetidsprojektet hed det dengang.

I 1980 blev han leder af sekretariatets Sektion III, det, der i dag hedder pædagogisk kontor. Siden 1994 har han arbejdet i stabsenheden, hvor han har forestået forskellige udrednings- og planlægningsarbejder. Han har for eksempel være medredaktør af 'Årbog For Folkeskolen' og DLF's lærerkalender.

Jørgen Rydstrøm blev uddannet fra Blaagaard Statsseminarium i 1961. Han fik arbejde på Humlebæk Skole, hvor han - i første omgang - var i fem år og nåede at være både lærerrådsformand og viceinspektør.

Jørgen Rydstrøm er medforfatter til matematiksystemet 'Tal og Mængder', og fra 1965 arbejdede han i to år som matematiklærer ved FN-skolen i New York.

Da han kom tilbage til Humlebæk Skole, kastede han sig for alvor over det fagpolitiske. I 1967 blev han formand for den daværende kreds 8 A, som dækkede kommunerne rundt om Helsingør. Efter kredsens sammenlægning med Helsingør-kredsen var Jørgen Rydstrøm nogle år både medlem af styrelsen i lokalkredsen og næstformand for Frederiksborg Amtskreds. Derefter tog han det store skridt fra at være tillidsvalgt af kollegerne til at blive ansat i DLF's sekretariat i København. Ud over det strengt faglige har jubilaren i mange år været en aktiv deltager i den årlige personalerevy - både som forfatter til flabede tekster og som afslappet sanger og skuespiller.

Jørgen Rydstrøm skal gøre en række sager og projekter færdig for foreningen og fratræder derefter. Han har så nået at være DLF-ansat et kvart århundrede.