Debat
0   151

Misforstået

I et indlæg i sidste uge kalder Finn Sørensen, Allingåbro, det 'ynkeligt', at hovedstyrelsen tilsluttede sig mit forslag om, at foreningen skal arbejde for, at der i gennemsnit bruges mindst 30 timer per lærer til individuel tid ud over de 375 timer. Han undrer sig over, at vi bruger tid på at vedtage noget, der allerede gælder ifølge arbejdstidsaftalens tilbagefaldsregel.

Det må bero på en misforståelse. Den konkrete stillingtagen var kun et enkelt element i den samlede handlingsplan vedrørende arbejdstidsaftalen. Foreningens arbejdstidsundersøgelse viser, at når tilbagefaldsreglen ikke anvendes - det vil sige, når der indgås aftaler lokalt - er der for indeværende år i gennemsnit kun brugt 27 timer. Det er uacceptabelt på baggrund af, at der under aftaleforhandlingerne blev flyttet ressourcer svarende til 30 timer per fuldtidsansat lærer til 155 plus x-timers-puljen, beregnet for lærere med mange undervisningstimer.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er ikke ynkeligt, at hovedstyrelsen vil sikre lærere med mange undervisningstimer mere forberedelsestid. Det er tværtimod en simpel nødvendighed, hvis vi skal tage resultatet af undersøgelsen alvorligt.

Stig Andersen

næstformand, DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ