Ingen kan gemme sig

Som lærer på en lille skole kan man ikke lurepasse

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærer Philippa Steen har arbejdet på Bjedstrup Skole siden 1987. Dengang var her fire lærere og 42 børn. Hun har fungeret som tillidsrepræsentant i godt ti år og er godt tilfreds med den faglige udvikling.

'Som lærer på en lille skole kan man ikke lurepasse. Der er 'tvungen' deltagelse i diverse udvalg. Skolens styrke er en fælles og gensidig tillid os lærere imellem, men også i forhold til vores skoleleder. Stemningen er god, og vi prioriterer det psykiske arbejdsmiljø meget højt. Selvfølgelig har vi problemer og ønsker, der ikke kan indfries, men det er alt sammen bagateller i forhold til det, vi hører kolleger på andre skoler må slås med'.

'Vores største problem er tid og at have tid samtidig. Vi arbejder meget i team og holder møder på kryds og tværs. Er engageret i hinandens projekter, og det får kalenderen til at slå knuder. Derfor har vi fra det nye skoleår 2001 aftalt to faste mødedage, hvor vi bliver på skolen indtil klokken 15.00. Typemæssigt er lærergruppen meget forskellig, men tillid og åbenhed binder os sammen', siger Phillippa Steen.

mw